Ikonographie Sant Jordi – Partyprogramm 2020

 

Ikonographie von Sant Jordi im Festivalprogramm veröffentlicht 2020

Dokument herunterladen »


Un guió és un estendard o bandera que enarbora la persona que guia. Das Drehbuch von Sant Jordi, deshalb, té la finalitat d’encapsalar les manifestacions religioses organitzades per la Confraria de Sant Jordi i guiar així als veïns i veïnes fidels de la població.

Es wurde von D geschenkt. Gregorio Molina Ribera in der Stadt Banyeres de Mariola, um den vorherigen Guió del Sant wiederherzustellen, welche, wurde am zerstört 27 Juli 1936 zum Bürgerkrieg.

Es besteht aus Seidentaft, seguint formes asimètriques, i profusament brodat a mà a l’estil barroc. A la part frontal destaquen les sanefes de flors i les roques multicolor, així com el medalló central amb la imatge de Sant Jordi a cavall. Zur Rückseite, llegim l’inscripció “Gloria a San Jorge”.

Wie es traditionell ist, wenn er auf die Straße geht, és portat per un membre de la Filà de Cristians, i a cadascún dels seus costats un xiquet o xiqueta de la mateixa filà subjectant el corresponent cordó.

Das neue Sant Jordi Skript wurde gesegnet 27 Mai 1945, coincidint amb els actes festius del carrer La Creu. El primer diumenge de setembre del mateix any va eixir, und dass er Rektor unserer Gemeinde war, a la Solemne Processó de les festes de la Relíquia. Also dieses Jahr, celebrem el 75 aniversari d’esta autèntica obra d’art, llegat dels nostres avantpassats.

später, i una vegada finalitzades les festes de Moros i Cristians de l’any 2009 el Guió va ser sotmés a un procés de neteja i restauració, per tal de recuperar el color i l’esplendor del seu brodat i de tots els seus elements, donant continuïtat així a esta peça de gran valor, per a major glòria de les nostres festes i del nostre Patró Sant Jordi.