efemérides – Programa de Fiestas 2021

 

efemérides – Programa de Fiestas 2021

Descargar documento »

 

75 años

L'any 1946, hace 75 años, la Banda Municipal de Banyeres de Mariola va guanyar el premi extraordinari i també el tercer premi al Certamen musical de Xàtiva. Tres años después, l'any 1949, aconseguien també el segon premi al mateix certamen, en ambdós ocasions sota la batuta de Godofredo Garrigues.

50 años

L'any 1971, hace 50 años, la Banda Municipal es va dissoldre per divergències amb la Corporació Municipal d’aquell moment. Un any després de la dissolució, els músics i Godofredo Garrigues es van reunir de nou per a celebrar un dinar de germanor, que tindria lloc a la Pensió Moncho.

25 años

El 21 de abril del año 1996, hace 25 años, la Comissió de Festes de Sant Jordi va desfilar en processó per primera vegada a l’acte del Trasllat com a autoritat dins del món de la festa i amb el seu Alcalde de Festes en lloc preferent.

En el mes de julio del año 1996 van tindre lloc a Campan els actes d’agermanament entre esta localitat francesa i la nostra població. poco después, al mes d’octubre del mateix any, es va consolidar aquest agermanament amb els actes realitzats a Banyeres de Mariola. Des d’aquell moment s’han fomentat i enriquit els vincles entre les dues poblacions, símbol d’unió entre pobles d’Europa. Eixe mateix any 1996, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola adquirix en propietat el Teatre Principal.

otras Efemérides

L'any 1771, fa 250 años, Carlos lll va prohibir efectuar dispars d’arcabusseria dins les poblacions. L'any 1946, hace ahora 75 años, fue col·locat el retaule de l’altar major del Temple Parroquial. Eixe mateix any també quedava instal·lada la campana Ave María Purísima sin pecado concebida, al campanar del Temple. L'any, 1971, fa 50 años, s’iniciaven els treballs de construcció de la Casa Abadia.