Sondeig per si la festa pot passar-se al cap de setmana


Nossos banheiras Periocic. edição impressa

L’Ajuntament podria plantejar un plebiscit per a conèixer l´opinió del poble
Sondeig per si la festa pot passar-se al cap de setmana

Disparitat entre les Filaes perquè la festa de moros i cristians puga traslladar-se al cap de setmana. Quatre comparses s’han mostrat en contra: cristãos (si 21/no 44), estudantes (si 31/no 47), Maseros (si 38/no 40) i Califes (e 3 /no 20); mentres que altres quatre son favorables: contrabandistas (si 36/no 13), Jordians (si 38/no 12), mouros antigos (si 137/no 83) i Marrocs (e 68/ no 6). No ha votat encara la fila Moros Nous i des dels Pirates s’anuncia que no ho faran mentres no es modifique abans el Reglament de la Comissió de Festes. Si bé podria parlar-se deempat tècnicentre filaes, si la dada es trasllada al nombre de festers, son mes els favorables al canvi: e 372 i no 265.
Davant d’esta circumstancia l’alcalde Toni Belda va assistir el dia 8 de juny a l’última reunió que va celebrar la Comissió de Festes on va informar que, cas que el sondeig fora favorable al canvi, que l’Ajuntament estudiaria la possibilitat de fer un referèndum en la població per ratificar o no este extrem.
Per poder fer-ho el consistori haurà de demanar la pertinent autorització del Consell de Ministres i, cas que fóra favorable, es parla de la data del 25 de maig del 2014 per a la cita electoral. L’elecció deste dia és perquè en eixa data està previst que es celebren eleccions al Parlament Europeu. D’esta manera, la infraestructura electoral que haurà de posar-se en marxa podria aprofitar-se per a dur a terme, simultàniament, el plebiscit que es planteja.
Evidentment en éste cas només tindrien dret de vot les persones majors de 18 anys que consten en el cens electoral i que acudisquen a votar degudament identificades, tal com marca la Llei Electoral.
L’alcalde també comenta que primerament caldria estudiar quin percentatge deuria obtenir elsí al canviper a poder plantejar esta possibilitat. “No es tracta de provocar divisions entre veïns. Prendre una decisió així requereix un cert consens i tindre respatler suficient”. Així mateis caldrà estudiar amb el màxim rigor en quins supòsits es canviarien les dates i quins col•lectius tindrien el poder de decisió.