Relíquia matinera


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

AMB LA PRESÈNCIA DE LA RELIQUIA DEL BRAÇ DE SANT JORDI CUSTODIADA A VALÈNCIA

I a festa de la Relíquia va arribar enguany molt prompte, amb molta gent encara de vacances. Encara a l’agost es van celebrar la vespra i el dia de l’Entrada, mentres que el primer de setembre, diumenge, van ser els actes religiosos en ho¬nor de la Relíquia del Patró. El temps va ser perfecte, ni fred ni calor, i va destacar, per damunt de tot, la visita de la Relíquia del Braç de Sant Jordi, la més documentada que existeix en el món cristià i que es conserva en la catedral de València. El Dean de la catedral, Emilio Aliaga, va presidir la missa major i la processó.

La Relíquia va suposar l’arrancada de la nova Comissió de Festes, en la que hi ha hagut nombrosos relleus. Entre ells el del nou alcalde de festes, Joa¬quín Real, qui es va mostrar molt satisfet perquè tot va eixir bé. “L’equip de la Comissió de Festes va treballar molt, no va haver-hi cap tipus d’incident, els festers van col•laborar en tot i, no cal oblidar-ho, vam tindre molta sort amb el temps, una qüestió que sempre condiciona el desenrotllament de la festa. Vull agrair públicament la labor dels comissionats i també el suport rebut de les dues persones que em van precedir en el càrrec”.

També va ser destacada la participació dels nous capitans de l’any proper, especialment els que exerciran el càrrec per voluntat pròpia: la família Torres Niembro (Maseros), la família Cerdá Francés (Mo¬ros Nous), i els germans Fernando i Ma Rosario Blanes Ramón (Pirates), que van tindre en la Relíquia la seua primera aparició en actes de festa, el pròleg de les festes de Sant Jordi de l’any que ve.