Presentada la restauració dels quadros dels Sants Joans de l’església


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

Dijous 21 de novembre es van presentar en la Capella de la Comunió de l’església els dos quadros deis Sants Joans: Sant Joan Baptista i Sant Joan Evangelista, que ocupen l’altar major de la parròquia i que han sigut restaurats per l’ IVACOR, Institut Valen¬cia de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat Valenciana.

Entre els assistents van estar la directora – gerent d’aquest organisme, Carmen Pé¬rez García, el vicari episcopal José María Mataix, l’alcalde Toni Belda, l’edil de Cul¬tura Ma José Francés, el rector Ricardo Díaz, i Vicente Ferrero, membre del Consell Valencià de Cultura i principal im¬pulsor de la iniciativa. També van estar representants de les distintes institucions que formen la parròquia i públic en gene¬ral. Juan Juan Ferre va ser l’encarregat de presentar Pacte.

Els olis, d’autor desconegut, formaven part del retaule de l’antic altar, i junt la imatge de la Mare de Déu de la Misericòrdia situada al mig, formen el cos central de l’ actual. Va ser el propi Ferrero qui va observar el deteriorat estat que presentaven i, sabent que va ser son pare, també artista, qui va vetllar perquè no es pergueren, propicià, amb el beneplàcit de la parròquia i el suport de Carmen Pérez, que l’ IVACOR es fera responsable de la seua restauració.

Durant l’acte tècnics de l’ institut van ex¬plicar amb el suport d’un vídeo, com s’havien fet els treballs i els distints passos duts a terme fins aconseguir el resultat final. Així mateix va quedar sobre la taula la possibilitat que l´ IVACOR escometa dues noves restauracions, esta vegada en pintures situades en la pròpia Capella de la Comunió, qüestió que resultarà mes complicada atés que la tasca haurà d’executar-se in situ.