Présentation du programme et de l'affiche de la fête 2015


Baignoires numériques, Societat. BD

Nouvelles directe

El Teatre Principal de Banyeres de Mariola va acollir en la vesprada de dissabte la presentació del programa i el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians 2015, acte que pot considerar-se com el tret d’eixida de la present edició festera i al que van acudir un considerable nombre d’assistents.

El format triat per a la presentació va ser el d’un vídeo introductori amb el que es van desvetllar dades importants per a les festes d’enguany com són la celebració del 25 aniversari de la benedicció de l’ermita de St Jordi o els 50 anys que acomplixen el cambril de la imatge del sant i els corresponents a la celebració del Concurs d’interpretació de música festera Godofredo Garrigues. La festa de Banyeres compta en l’actualitat amb un total de 2.273 festers inscrits en les 10 filare , 23 festers menys que en 2014, dels que 1.088 pertanyen al bàndol cristià i 1.285 al bàndol moro.

Algunes de les novetats significatives que també dóna a conèixer el programa de festes és que a partir d’enguany l’acte d’arcabusseria del matí del 24 d'abril, dia de Moros i Cristians, finalitzarà junt al monument a St. Jordi al peu del castell, o que el programa també podrà ser consultat a partir d’ara a la seua edició digital. Pel que fa a la secció de “Banyeruts amb nom propi”, la present edició rendix homenatge a les distintes juntes de la Confraria de St. Jordi que, tout rere toute, fan possible la celebració dels distints actes religiosos i a la denominada Família d’El Morer, que des de 1780 ha continuat amb la tradició d’obrir les portes d’aquesta finca a tothom per commemorar l’arribada a la població de la primera relíquia del patró.

L’acte es va veure complementat amb l’habitual repartiment del programa als capitans i diferents càrrecs festers, així com el lliurament dels premis del XXX Concurs del cartell de festes, finalitzant amb un concert de música festera a càrrec de l’Agrupació Musical La Nova.