Presentació del programa i del cartell de festes 2015


Banyeres Digital, Societat. BD

Enllaç directe a la noticia

El Teatre Principal de Banyeres de Mariola va acollir en la vesprada de dissabte la presentació del programa i el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians 2015, acte que pot considerar-se com el tret d’eixida de la present edició festera i al que van acudir un considerable nombre d’assistents.

El format triat per a la presentació va ser el d’un vídeo introductori amb el que es van desvetllar dades importants per a les festes d’enguany com són la celebració del 25 aniversari de la benedicció de l’ermita de St Jordi o els 50 anys que acomplixen el cambril de la imatge del sant i els corresponents a la celebració del Concurs d’interpretació de música festera Godofredo Garrigues. La festa de Banyeres compta en l’actualitat amb un total de 2.273 festers inscrits en les 10 filaes , 23 festers menys que en 2014, dels que 1.088 pertanyen al bàndol cristià i 1.285 al bàndol moro.

Algunes de les novetats significatives que també dóna a conèixer el programa de festes és que a partir d’enguany l’acte d’arcabusseria del matí del 24 d’abril, dia de Moros i Cristians, finalitzarà junt al monument a St. Jordi al peu del castell, o que el programa també podrà ser consultat a partir d’ara a la seua edició digital. Pel que fa a la secció de “Banyeruts amb nom propi”, la present edició rendix homenatge a les distintes juntes de la Confraria de St. Jordi que, any rere any, fan possible la celebració dels distints actes religiosos i a la denominada Família d’El Morer, que des de 1780 ha continuat amb la tradició d’obrir les portes d’aquesta finca a tothom per commemorar l’arribada a la població de la primera relíquia del patró.

L’acte es va veure complementat amb l’habitual repartiment del programa als capitans i diferents càrrecs festers, així com el lliurament dels premis del XXX Concurs del cartell de festes, finalitzant amb un concert de música festera a càrrec de l’Agrupació Musical La Nova.