Persones no festeres podran participar en l´ Ofrena de Flors


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa.

Descarregar document

COMMEMORACIO DEL 50 ANIVERSARI DE L’OFRENA

Enguany, per a commemorar el 50 aniversari de l’ Ofrena de Flors, les persones que no ostenten la condició de festers podran participar en aquest acte. L’ofrena va ser institucionalitzada fa 50 anys per la fila Maseros i per això cada any tanca l’ acte amb tot honor.

La iniciativa ha segut cosa de la Confraria de Sant Jordi al considerar que una part molt important de la població no té ocasió de prendre part activa en aquest acte, tal com passa en altres organitzats per la Contraria: la missa, la processó o la missa del Cementeri, on a mes de fes¬ters participen també els fidels. “Pensem que calia donar l´ oportunitat a les perso¬nes que desitgen oferir un ram de flors a Sant Jordi, fins i tot no sent festeres”, van explicar fonts de la institució.

La proposta va ser traslladada a la Comissió de Festes, on estan representades les institucions festeres, així com a les bandes de música, que son els que par¬ticipen en l’ acte. La proposició va tindre bona acollida i es va acordar que el lloc en que puguen ubicar-se aquests nous participants siga entre la Societat Musical de Banyeres, banda que obri l’acte, i la fila de Cristians.

La Confraria convida, per tant, a tot el poble en general, tant festers com no fes¬ters, que en aquest 50 aniversari, l’ Ofrena de Flores lluïsca com mai i siguen molts i moltes els que s’animen a dipositar als peus de l´ altar del Patró un xicotet ram de flors. Així mateix s’espera que la iniciati¬va tinga bona acceptació i continuïtat a partir d’ara.