Jordi E. era Romero (Presidente della Confraternita di Sant Jordi)
Pareix que va ser ahir i ja han passat quasi tres anys des que el 3 del febbraio del 2008 va ser elegida esta Junta Directiva per a responsabilitzar-se de la direcció, la gestió i l’administració de la Confraria de Sant Jordi durant el període comprés entre maig del 2008 i les Festes de Sant Jordi del 2011.
Tres anys plens de treball, convivència personal i il•lusió per la realització i organització dels actes religiosos de les nostres festes en honor de Sant Jordi i pels possibles projectes a realitzar segons les necessitats la Confraria i del nostre poble, i que segons el nostre humil criteri de segur que engrandirien més, si és possible, el patrimoni material i espiritual que la Confraria posseïx. Tres anys de vivències meravelloses i, per què no dir-ho, de preocupacions i d’un gran temor de no estar a l’altura del que el nostre volgut poble de Banyeres de Mariola, els nostres confrares i sobretot Sant Jordi es mereixen.
Tres anys tan llargs i tan curts al mateix temps. I el que des del seu inici podria arribar a paréixer una eternitat, ha passat com un lleu sospir. I ara ens queda la sensació que s’han quedat moltes coses en el tinter per fer. Tres anys, dels que confiem que la nostra dedicació i servici a tots, hagen sigut profitosos per al nostre volgut poble de la Serra Mariola.
Fa ja tres anys des que un equip format per trenta-sis persones, di cui, molts ni tan sols ens coneixíem personalment, i que inclús la majoria mai no havíem parlat entre nosaltres, a pesar de ser tots fills de Banyeres, perquè encara que parega inaudit així ha sigut ja què l’equip que compon esta Junta Directiva es va crear des d’un primer moment entre tots, primer cinc persones, després huit, més tard onze i així successivament fins a completar la totalitat de l’equip, però tots davall un denominador comú compartit: “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ", ell va ser el que ens va unir; esta és la grandesa de pertànyer a la Confraria de Sant Jordi, i més concretament a la Junta Directiva, començant així un camí que no podíem ni imaginar on ens portaria i les satisfaccions personals que este ens ha proporcionat, ple de nervis, incerteses i moltes preocupacions, però al mateix temps amb moltes ganes de servir la nostra comunitat de Banyeres de Mariola. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Han passat tres anys i des de la humilitat i prudència que la nostra responsabilitat ens exigix, estem contents pels èxits aconseguits i sobretot pels somnis que entre tots s’han fet realitat, per les il•lusions aconseguides, pel suport, que llevat d’unes poques excepcions molt comptades i assenyalades, tot el nostre Banyeres de Mariola ens ha prestat perquè amb els seus consells, l’ajuda, els donatius, una simple encaixada de mans, un somriure o unes poques paraules d’ànim, ens han ajudat a seguir avant en moments de dificultat. A tots ells, als que han estat al nostre costat. Gràcies pel seu estímul i suport. I als pocs que no, perquè la seua actitud també ens ha ajudat a sobreposar-nos i a seguir des de la discreció, la humilitat i la prudència, complint amb el nostre deure i responsabilitat, defenent el que créiem que era el millor per a l’entitat que representem. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Per darrer any em dirigisc a vostés, des de l’honor, la satisfacció i l’orgull que comporta ser el president d’esta Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi. Des d’ací vull felicitar els capitans de les nostres comparses de moros i cristians, pel càrrec que assumixen amb responsabilitat i il•lusió, de segur que Sant Jordi proveirà i els ajudarà a disfrutar d’estos dies junt amb les seues famílies, els amics i els companys de les seues comparses i filaes. Desitjar a tots els confrares, vicinato, musicisti, festers, visitants i a les autoritats del nostre poble que estes festes les celebrem tots junts amb la major normalitat possible; que la diversió ocupe l’espai i el lloc que es mereixen, que tots visquem la Festa en honor de Sant Jordi, però sense oblidar que l’origen de la nostra Festa ve marcat per la gran fe i la gran devoció que Banyeres de Mariola, des que els pobladors enviats pel nostre Rei Jaume I ens van transmetre la seua creença, fe i devoció cap al Sant i Màrtir de Capadòcia, i que professa i sent cap al seu excels Patró, i que els nostres majors han sabut amb la seua senzillesa i humilitat, transmetre’ns al llarg dels temps. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
He fet referència als somnis que amb gran responsabilitat i esforç s’han aconseguit que es vagen fent realitat. Així ha sigut en prou ocasions durant este últim any les quals aprofite novament l’oportunitat que oferix este Programa de Festes per a agrair a tots els banyeruts el seu suport incondicional i el suport com sempre a la Confraria de Sant Jordi. Agrair una vegada més a la Societat Musical de Banyeres, al seu director Rafael García Vidal i al seu president José Luis Belda Molina, a la Coral Mariola i al seu director Salvador Calero i al seu president José Antonio Miró Sempere i així mateix al compositor, Mariola naturale, Francisco Jose Molina Rubio, la magnífica realització, desenvolupament i col•laboració desinteressada en l’estrena i posterior concert de la Missa de Sant Jordi de Banyeres de Mariola perquè fóra tot un èxit, i s’iniciara sòlidament el procés d’arribar a ser la missa que tot un poble canta en honor del seu Patró. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Ed ovviamente, amb l’afany permanent de la Confraria de Sant Jordi de continuar millorant i engrandint la realització i organització dels actes religiosos durant la celebració de les nostres festes, agrair la presència de l’arquebisbe emèrit de València i actual cardenal de la Cúria Romana, S.I. Agustí García Gascó-Vicente, el qual va presidir la missa major en honor de Sant Jordi, Dopo la composizione del nuovo consiglio della Confraternita di San Giorgio è stata resa pubblica la Messa in San Giorgio 23 L'arcivescovo Juan Francisco Ximénez del Río prende possesso della diocesi di Valencia 2010, donant un major realç a la celebració eucarística, juntament amb la presència de la vicepresidenta segona de la Diputació d’Alacant, Ms.. M.ª del Carmen Giménez, invitada per les nostres autoritats, per a presidir la missa major; així com al Rnd. Salvador Jiménez, bisbe de Menorca, per la seua participació en la celebració de la missa del Cementeri.
És important que altes personalitats, tant eclesiàstiques com cíviques, ens acompanyen durant la celebració de les nostres festes, perquè amb la seua presència ens ajuden a engrandir-les.
Dels somnis fets realitat i que val la pena deixar constància ací podem destacar els següents:
A l’Ermita de Sant Jordi s’ha construït un baulet de fusta adaptat a la forma poligonal de l’absis per a guardar els ornaments litúrgics i la vestimenta necessària per a la litúrgia en millors condicions i que al mateix temps pot usar-se de seient pel celebrant durant els oficis que es realitzen a l’ermita. anche, quan arriben estes línies a les seues mans ja s’hauran acabat les tasques de decoració dels sostres de l’ermita, consistents en el remarcat dels sostres i el ressaltat dels panells centrals de les voltes amb pintura bicolor, rematant el conjunt amb franges i centres dels sostres amb decoracions a l’or fi a base de bandes i fulles entrellaçades a l’estil neogòtic de la nostra ermita. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
L'any 2010 es van celebrar les XXXI Jornades Musicals de l’Octavari de Sant Jordi, recolzades per tot el nostre poble amb la seua assistència i suport incondicional, de tots els banyeruts, les més antigues que se celebren a la Comunitat Valenciana de forma ininterrompuda, amb un programa excepcional compost per tres concerts patrocinats per l’Ajuntament de Banyeres, il Consiglio Provinciale di Alicante, l’Institut Valencià de la Música i l’Associació Maties Salanova.
El programa oferit va ser, il giorno 2 maggio, Missa Sant Jordi de Banyeres de Mariola i ampliació de programa; È 9 maggio, Orchestra da Camera, Ciutat d´Elx i el 16 maggio, Concerto d'organo di Joxe Benantzi e María Fuster. El cartell anunciador i del programa de mà els va dissenyar Rafael Payá Abad .
Novament volem agrair la gran resposta per part de tot el poble en l’assistència als concerts programats, així com a les famílies que van ostentar les seues capitanies per la seua col•laboració en la realització del programa de mà. Ed ovviamente, l’agraïment a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Banyeres, i en especial a la seua responsable M.ª Teresa Vañó i a la seua tècnica de cultura, Guillermina Barceló, per estos tres anys de magnífica col•laboració i patrocini en pro de la cultura del nostre poble. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Després de més de dos anys de gestions, tramitació de papers, renovació dels mateixos per canvis de titularitat en el nostre Arquebisbat de València, el passat dia 24 maggio, es va produir la inscripció definitiva en el Registre d’Associacions Religioses del Ministeri de Justícia, della Confraternita di Sant Jordi. Per fi s’ha completat el procés de legalització iniciat l’any 2000 amb l’aprovació en Assemblea General de confrares dels nostres estatuts, sent ratificats posteriorment per l’Excm. I Rvdm. sr. arquebisbe de València Agustí García Gascó-Vicente.
Des d’estes línies volem agrair públicament al Sr. Un contrasto duro da Remigio Beneyto a Berenguer, assessor legal de la Parròquia de Santa Maria de Banyeres de Mariola, i col•laborador de esta junta directiva, la seua col•laboració, l’afany i la implicació personal, sense els quals no haguera sigut possible la conclusió d’estos tràmits tan importants per a la Confraria de Sant Jordi. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Un dels grans projectes que ens plantejàrem a l’inici del nostre període com a Junta Directiva de la Confraria va ser la Restauració i Platejat del Reliquiari de fusta massissa, una peça de gran valor artístic i magnífica factura quant a les proporcions, realitzat a escala de l’original i talles decoratives, amb unes dimensions de 80 X 80 X 210 centimetro, realitzada pel Sr. Fernando Martínez Miguel, sent membre de la Junta Directiva presidida pel Sr. Germán Ribera Doménech, durant el període comprés entre els anys 1982 io 1985, i daurat amb fulls de pa d’or sobre base de mistió entre tots els membres de la Junta Directiva.
La peça inicialment es va pensar per a ser allotjada i transportada sobre la carrossa de Sant Jordi i que exposara públicament la Relíquia del Sant durant la Processó de les Festes del primer diumenge de setembre i que actualment, i des de fa ja uns anys, es va recuperar de l’oblit, s’ubica a l’altar major per a exposició de la nostra venerada Relíquia els dies de celebració de la seua festa.
Els treballs es van realitzar durant els mesos de juny i juliol del 2010, arribant a mitjan mes d’agost a Banyeres per a ser novament estrenat en la festa de la Relíquia del mateix any.
Dels treballs i labors de restauració que s’han realitzat en esta magnífica peça cal destacar: la documentació fotogràfica del procés de restauració consistent en el rascat i l’eliminació de l’or fals i la base de mistió que ho recobria, tractament amb imprimació de nou capes de cola orgànica mesclada amb alabastre, escatat per al seu refinat, quatre capes de bol i platejat amb pa de plata fina a l’aigua, brunyit i capa de protecció final. No se li ha donat cap capa de falsa pàtina per a enfosquir-lo, ja que es va optar en el seu moment perquè la plata patira de forma natural el procés d’oxidació propi del material i prenguera el seu envelliment de forma natural en els diferents nivells dels relleus decoratius per a un millor resultat.
Els treballs es van encarregar a la mateixa empresa que va realitzar a primers de l’any 2010 la restauració de la imatge de Sant Jordi i el tractament anticorcó, neteja i consolidació de l’anda de la dita imatge, Art i Restauració Xavier Ferragut, S.L., d’Algemesí.
Durant el passat mes de juliol del 2010, es va construir una peanya al fons del cambril de Sant Jordi ubicat a la Capella de la Comunió, al buit que quedava entre l’anda i la paret posterior, per a ubicar definitivament el reliquiari i garantir-ne així el bon allotjament i una exposició digna d’acord amb el seu valor artístic i patrimonial.
La peanya s’ha policromat seguint la decoració del cambril amb marbrejats a joc amb el colorit, per a garantir-ne la plena integració. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Han sigut molts els veïns que ens havien suggerit la necessitat de retirar les pantalles d’il•luminació de l’altar de Sant Jordi, col•locades al seu moment de forma provisional, per no ser les adequades per al conjunt patrimonial i la decoració de l’església; per la qual cosa després d’uns mesos de proves i estudi, durant el passat mes de juliol es va muntar la nova il•luminació de l’altar de Sant Jordi, composta per deu focus que l’il•luminen en tota la seua superfície, cinc a cada costat del creuer de Sant Jordi, integrats en l’escalonat que conformen els pilars que suporten la volta de la cúpula i que ajuden a difuminar la presència dels projectors, i l’il•luminen en tota la seua superfície, sense arribar a sobreeixir ni desmeréixer la il•luminació general de la nau central de l’església.
Un any més la Divina Providència ens va eixir a l’encontre, i una persona de forma anònima es va oferir a córrer amb totes les despeses ocasionades per la compra dels materials utilitzats (focus, projectors, canaletes, caixes de registre, cablejat i magneto tèrmic); a la qual des d’estes línies li manifestem el nostre més sincer agraïment. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Seguint el projecte iniciat l’any 2009 en la Festa de la Relíquia de potenciar la relació de la Confraria i el nostre poble amb altres associacions, entitats i ciutats que compartixen amb nosaltres la universalitat en la fe del nostre Patró Sant Jordi, l’any passat va presidir la missa major de la Festa de la Relíquia el Rnv. Manuel Soler Espí, actualment canonge de la Catedral de València i que fóra rector de Banyeres de Mariola fins a l’any 1974. Rector que va propiciar l’inici del procés de modernització de la nostra Confraria de Sant Jordi junt amb el seu president José Luis Belda Sempere i la primera restauració del retaule de Sant Jordi l’any 1973.
Novament es va optar per reforçar el sentiment d’Universalitat, amb la presència d’un membre del Capítol Catedralici de Valencia, la nostra Església mare, origen i principi de la nostra Parròquia de Banyeres de Mariola, de la nostra Confraria de Sant Jordi, en haver sigut nomenat canonge de la Catedral Diocesana de València un dels titulars de la nostra Parròquia, molt volgut pels nostres veïns. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Molts han sigut també els veïns que ens havien manifestat el seu interés per encendre un ciri o llumeneta a Sant Jordi, in definitiva, una llum, com era costum antigament, que permetera a tots expressar i manifestar les seues intencions al nostre Patró (rogatives, gratitud, devoció, el que siga).
Estudiàrem la possibilitat d’allotjar en un costat i l’altre de l’altar de Sant Jordi uns lampadaris electrònics, ja que per normativa no es poden encendre ciris amb flama en recintes eclesiàstics, per motius de neteja i seguretat, i així queden ubicats definitivament el passat 12 de novembre del 2010, ambos lampadaris de setanta-dos llums, que una vegada adquirits, es van decorar durant el passat estiu i inicis de la tardor, seguint la mateixa pauta i policromia de l’esmentat retaule, inclosos els colors del marbrejat, daurat de motlures que s’integren, reforcen i harmonitzen el conjunt del creuer de Sant Jordi. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Però també és cert, que en algunes ocasions, a pesar de les previsions, els estudis i els grans esforços fets no tots els projectes resulten satisfactòriament segons allò que s’ha planificat, ja que a final del passat mes d’agost teníem la intenció de reparar la gotera que hi ha en la volta del creuer de Sant Jordi, a l’Església Parroquial, utilitzant per rapidesa i menor cost econòmic una plataforma elevadora elèctrica, que se’ns va aconsellar per especialistes en estos temes (mestres d’obres, tècnics, eccetera.), però a pesar de les prospeccions i els sondejos realitzats el sòl de l’església no va resistir i tot i que la plataforma estava dins del temple parroquial i els pintors-decoradors a l’església esperant-ne la ubicació, vam haver de retirar-la per presentar problemes el sòl (vibracions, inclinació de plaques, clevills, eccetera.) que a una setmana vista de la Festa de la Relíquia van desaconsellar assumir riscos que pogueren necessitar reparacions, impossibles de realitzar en tampoc temps. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Quan vostés tinguen en les seues mans este Programa de Festes de Sant Jordi del 2011 ja s’haurà inaugurat l’exposició “La Llum de les Imatges” que organitza l’Arquebisbat de València i la Generalitat Valenciana per mitjà de la seua fundació del mateix nom, que enguany s’exposa en la veïna localitat d’Alcoi fins a final de l’any 2011, i pel que fa a la Confraria de Sant Jordi, a part de la selecció de peces pertanyents al patrimoni parroquial, s’ha seleccionat el nostre Monument a Sant Jordi, però davant de la impossibilitat de traslladar-lo, cosa que seria il•lògica, s’exposa una de les maquetes realitzades a escala, en bronze massís, per l’escultor i autor Manolo Boix, proprietà della Confraternita, junt amb altres obres de l’artista i l’escultor s’aporta una reproducció del cap del nostre monument a grandària real. Des d’estes línies invitem a tot el poble de Banyeres de Mariola a visitar la citada exposició on podran descobrir el ric patrimoni religiós que la nostra comarca posseïx.
També s’haurà presentat la pàgina web de la Confraria de Sant Jordi, així com la catalogació del seu Arxiu; ambdós projectes que des del principi s’han executat conjuntament acaben també units en el sentit que a través de la web es podrà consultar l’arxiu així com els diferents apartats que es referixen tant a la Confraria des de l’àmbit religiós, litúrgic, iconogràfic, musical, devocional i també administratiu, junt amb un ampli catàleg fotogràfic que arreplega imatges des de l’inici de la Confraria fins a l’actualitat i els diferents actes religiosos que Banyeres de Mariola celebra per a festejar el seu Patró Sant Jordi.
El disseny de la web, s’ha encarregat al dissenyador local, Josep Miquel Martinez Ferre, qui l’any passat ja ens va realitzar les il•lustracions del conte de Sant Jordi.
La nostra web, serà una ferramenta imprescindible per als nostres confrares, per als malalts i els impedits, així com per als banyeruts que residixquen fora del nostre poble, a fi de poder estar en contacte amb la Confraria de Sant Jordi i potser pel temps poder seguir la retransmissió dels actes religiosos per mitjà d’esta. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Com ja saben tots vostés, perquè així es va informar en diversos mitjans, Dopo la composizione del nuovo consiglio della Confraternita di San Giorgio è stata resa pubblica la Messa in San Giorgio 24 de juliol un grup d’incontrolats es van atrevir a atemptar contra el patrimoni de tots els banyeruts, trencant a pedrades una de la tres vidrieres circulars de la façana de l’Ermita. Passades les vacacions estivals es va procedir a la seua reparació i es van aprofitar les labors realitzades per a procedir a col•locar vidres blindats de protecció en les tres vidrieres, amb l’ànim d’augmentar la seguretat i evitar que estos fets es tornen a repetir.
Actes vandàlics que mai no s’havien realitzat contra el patrimoni de tot un poble i molt menys el directament relacionat amb el nostre Patró Sant Jordi.
En nom de tota la Confraria, vull fer una crida perquè entre tots defensem el patrimoni que al cap i a la fi és de tot el nostre poble. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
No vull deixar passar l’oportunitat d’agrair als presidents de totes les filaes la seua sol•licitud en vespres de les festes de Sant Jordi de l’any passat de participar, formalment i d’acord amb el seu càrrec, amb caràcter oficial en la missa major i la processó de les festes d’abril i de setembre, a la qual cosa la Confraria, després d’estudiar la sol•licitud va acordar ubicar-los en les processons junt amb les seues banderes i bandereres, igual que ve sent tradicional des de fa anys, en els trasllats, comitives d’acompanyament de comparses als seus capitans, eccetera. En les misses solemnes ja venien sent ubicats després dels membres de la Comissió de Festes de Sant Jordi i abans dels bancs destinats als festers d’un o altre bàndol.
També vullc agrair a totes les filaes, la seua implicació i col•laboració en el compliment del protocol especial realitzat amb motiu de la visita al nostre poble del cardenal Agustí García Gascó-Vicente y de la segona vicepresidenta de la Diputació d’Alacant, Ms.. M.ª del Carmen Giménez. Així com agrair a tots el festers de les diferents comparses la participació massiva disparant el passat 25 d’abril en les salves del cementiri. Grazie mille. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Per un altre costat, volem agrair encaridament a la família Vañó Pont que ens haja obsequiat amb les portes originals que tenia l’Ermita de Sant Jordi quan estava ubicada al Molí Pont, i que durant més de deu anys han estat custodiant per a evitar que desaparegueren, ja que quan es va reconstruir l’Ermita de Sant Jordi es va decidir no reutilitzar-les per ser completament cegues i no deixar veure l’interior de l’Ermita i el més important, la imatge del nostre Patró Sant Jordi. Esta Junta Directiva les ha ubicades en un dels nostres locals, penjades de la paret, com a element decoratiu. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Agraïm de tot cor a la família Beneyto Sanchis que, a principi de la passada tardor, ens obsequiara amb els programes de festes de Sant Jordi des de l’any 1957 a 2010, ambdós inclosos, dos llibres Homenatge a Godofredo Garrigues en el centenari del seu naixement, una medalla commemorativa del II Centenari de la Relíquia de Sant Jordi i un llibret facsímil editat per l’Ajuntament de Banyeres en commemoració de la Proclamació Canònica de Sant Jordi com a Patró del nostre poble. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Agraïm a la nostra veïna Zita Lozano l’obsequi a la Confraria d’una puntilla de punt de ganxo, di 300 X 35 centimetro, feta manualment per ella mateixa, per a confeccionar unes estovalles per a l’altar de Sant Jordi. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Agraïm a l’Ajuntament i a tots els veïns del nostre poble les aportacions i els donatius fets desinteressadament per a sufragar el cost de la restauració de l’anda i la imatge de Sant Jordi. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Agraïm a Miguel Sempere Martínez la seua aportació al nostre arxiu documental amb la seua donació de dues làmines reproducció facsímil de la imatge de Sant Jordi realitzada pel Mestre Martínez; dues reproduccions facsímils de les composicions que el Sr. Emilio Berenguer Mora dedica al Sr. Victorià Martínez, capità major de la Comparsa de Cristians el 1883; un disc LP en vinil del concert d’òrgan realitzat a Banyeres per Vicente Ros i Vicente Campos el 1985 i una prova en plom de la medalla commemorativa del II Centenari de l’Arribada de la Relíquia de Sant Jordi encunyada en valencià i per facilitar-nos un nombre important de fotografies, que hem escanejat, per a incorporar-les a la web i a l’arxiu digital de la Confraria. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Donem les gràcies més sinceres a Julia Ribera, per haver obsequiat a la Confraria de Sant Jordi amb dues màquines i els seus corresponents splits d’aire condicionat per a finalitzar l’equipament de calefacció de la nostra seu, i un bolígraf per a les firmes del nostre Llibre d’Or. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
infine, agraïm a Mercedes Silvestre Vicedo la donació d’unes estovalles brodades a mà i confeccionades per ella mateixa, amb els elements representatius del nostre poble i de la nostra festa: l’escut de Banyeres de Mariola, i els escuts de les deu filaes, cinque per lato, el bàndol moro i el bàndol cristià en el seu ordre tradicional. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Reiterem el nostre agraïment a totes les persones que des de la seua humilitat i devoció al nostre Patró Sant Jordi, des del seu esforç i sacrifici, amb les seues aportacions, donatius i donacions, confrares o no, des de la labor callada planxant i emmidonant estovalles i tovalloles dels altars de Sant Jordi, netejant i abrillantant els canelobres de l’altar, guardant altruistament l’ermita del nostre Patró, i a tots aquells que ens han aportat donacions de caràcter material per a incrementar el fons documental i patrimonial, així com l’arxiu de la Confraria, com també a les persones, grans i menudes, que ens han ajudat en les diferents arreplegades de cartó, dedicant el seu temps o deixant-nos les seues furgonetes i camions. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Són moltes les persones que sense ser festeres, vale a dire, socis de comparses, fan festa de cor, persones que tenen un motiu i una raó per a fer i viure la Festa, sense necessitar una bandera, un distintiu o un uniforme que els identifique o unifique en un grup particular o privat com una esquadra o filà; i sense tindre ànim d’ostentar càrrecs o sobreeixir per damunt dels altres, en vespres de les festes que Banyeres de Mariola celebra, afortunadament dues vegades a l’any per la seua devoció a Sant Jordi, canvien la seua actitud, s’il•lusionen, se senten feliços, col•laboren desinteressadament, oferixen el seu treball sense esperar res a canvi, ni demanar res, tan sols perquè estem de festa en honor del nostre Patró. Decisamente, persones que tenen un motiu per a fer i estar de festa, deixant de costat els seus problemes, preocupacions, possibles picabaralles o competències, eccetera., perquè l’important és Celebrar i Festejar amb amor i perquè senten una gran devoció a Sant Jordi, amb altres que viuen la Festa des de diferents punts de vista, però sempre amb actitud de gran respecte. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
No deixe passar esta oportunitat, per a desitjar a la nova Junta Directiva de la Confraria de Sant Jordi per al període 2011 al 2014, triada el passat mes de febrer, els nostres millors desitjos i oferir en especial al seu president, el nostre suport incondicional, el nostre temps i la nostra col•laboració per a tot el que puga necessitar en este recorregut que ara estan a punt d’iniciar, i aconsellar-li, sense ser jo la persona més adequada per a això, que en els moments de dubtes, cansament o desànim recorde el motiu pel qual va assumir esta responsabilitat: Sant Jordi, cavaller fidel i lleial als seus principis i lluitador infatigable a favor dels seus semblants, de la seua fe i també del seu poble. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Nello stesso tempo, des d’estes línies, invitar a tots a participar en els actes religiosos de les Festes de Sant Jordi, que enguany per motius de calendari, han patit el retard en la celebració per coincidir la Setmana Santa amb les dates en què habitualment celebrem les nostres festes, a participar amb la seua assistència en la celebració dels huit dies de l’Octavari al nostre Patró Sant Jordi dedicats a diferents intencions del nostre poble i, igualment, que assistisquen a la magnífica programació de les XXXII Jornades Musicals de l’Octavari que tradicionalment tenen lloc una vegada acabades les festes patronals.
No em queda més que reiterar novament el meu agraïment als majorals de Sant Jordi i al consiliari de la Confraria Rnv. Ricardo Diaz de Rabago e Verdeguer, pel seu suport incondicional des del primer moment; i de forma especial a tots els membres de la nostra Junta Directiva, perquè no és només meua, sinó la de tots, de les trenta-sis persones, que durant tres magnífics anys hem caminat junts amb l’objectiu d’engrandir, més si és possible, la devoció que Banyeres de Mariola i nosaltres mateixos sentim cap al nostre Patró Sant Jordi Màrtir.
io, per fi, no puc deixar de donar les gràcies a les nostres famílies, dones, hòmens i fills dels membres de la Junta Directiva, perquè durant tres anys han recolzat i s’han sacrificat calladament perquè sa mare o son pare, el marit o la dona, poguera formar part d’este magnífic equip que ha estat al servici del nostre poble, per i per a Sant Jordi. che contribuiscono a diffondere anno dopo anno l'iconografia di Sant Jordi, che contribuiscono a diffondere anno dopo anno l'iconografia di Sant Jordi. “Per a Sant Jordi: ciò che è necessario ".
Vitol Patrono San Giorgio.