Paco Molina edita un monográfic de música de cambra


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa.

Descarregar document

Paco Molina ha presentat el CD monogràfic “Kroúmata”, nom amb què va titular l’obra que va estrenar en l’edició número 27 del Festival Internacional de Música d’Alacant al setembre del 2011, un nom que fa referència al terme amb què en l’antiga Grècia es denominava a les peces musicals purés.

Aquesta obra s’ insta-la en la primera pista del disc. Les següents, com l’anterior, son totes de música de cambra amb diferents combinacions instrumentals de vent, corda i percussió, amb formacions des del duo fins al septet, passant per quartets i quintets. Es tracta de “In Aernix”, “Sons Descrits”, “Selegna”, Mezgorj”, Chordis Confluendis” e “Icsápar”, que en 1998 va guanyar la XHT edició del premi Ciutat d’Alcoi per a Música de Cambra.
Els intèrprets son l’ Achaeus Ensemble de Bucarest, el Flori-legium String Quartet i el duo de clarinet i piano Terol-Gómez Mestre, aquests últims d’Alcoi. El disc ha sigut editat per la firma EMEC (Madrid)-SONY Austria.
Paco Molinaés membre fundador de l’ECCA, Collecüu de Compositors sorgit de l’Escola de Composició i Creació Ar¬tística. Cal recordar que a la seua trajectória s’inclou també l’autoria de la missa cantada en honor a Sant Jordi que es va estrenar el 23 d’abril del 2010 i que va ser encarregada per la Confraria de Sant Jordi