No canviaran la data de les festes 2014


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

A PESAR DE LA SEUA PROXIMITAT AMB LA SETMANA SANTA I COINCIDIR EN DIES D’ ENTRE SETMANA

Banyeres no introduirà variacions en el calendari fester de l’any 2014 a pesar de la seua proximitat amb la Setmana Santa i coincidir en dies d’ entre setmana. Es mantindrà la tradició i l’Entrada de moros i cristians serà el dia 22 d’abril, que l’any que ve serà dimarts, mentres que el dia de Sant Jordi es celebrarà un dia després, el 23 d’abril, seguint la pauta del calen-dari litúrgic. El dia 24 d’abril acollirà les batalles d’arcabusseria i les ambaixades, i el 25, últim dia de les festes, el dia del “Sant Crist” que acull, entre altres, l’únic i al mateix temps emblemàtic acte del Cementeri en ho-nor dels difunts.

L’acord es va obtindre en la reunió que va celebrar la Comissió de Festes de Sant Jordi dissabte 25 d’octubre, on van ser exposats els resultats de les votacions realitzades en les distintes filaes sobre el canvi que s’havia proposat: celebrar les festes del 25 al 28 d’abril, iniciativa que només van secundar Moros Vells i Marrocs. Es van mostrar contraries a la proposta
Estudiants, Cristians, Jordians, Moros Nous, Pirates i Califes. Finalment Ma-seros i Contrabandistes es van abstindre. La modificació de dates precisava que sis filaes es manifestaren a favor, és a dir, que haguera majoria abso-luta, tal com establix l’ article 138 del Reglament de la Comissió de Festes.
S’AVANÇARAN L’EXALTACIÓ I El PREGÓ

L’únic canvi que es produirà en el calendan fester 2014 serà la variació de l’acte de l’ Exaltació de Capitans i Bandereres i del Pregó de Festes, que habitualment venia celebrant-se Dilluns de Pasqua.

Al coincidir este dia en l´ immediatament anterior al de l’ inici de les festes, dia que sol reservar-se per a la processó del Trasllat de Sant Jordi des de la seua ermita a l’ església, es va resoldre que l’ Exaltació i el Pregó foren avançats al diumenge 6 d’ abril.