Les fêtes des Maures et des Chrétiens de 2014 ils auront lieu sur leur calendrier traditionnel


Baignoires numériques / Societat

Nouvelles directe

La Comissió de Festes de St. Jordi de Banyeres de Mariola ha acordat que les festes de Moros i Cristians de 2014 se celebren, de forma definitiva, en el seu calendari tradicional de 22 Al 25 d'abril, posant fi d’aquesta manera a la incertesa que suposava un possible canvi de dates motivat per la celebració de forma immediata a la Setmana Santa i sense que existisca cap dia laborable entre ambdues festivitats.

En la reunió celebrada el dissabte 26 octobre, la Comissió ha desestimat la proposta realitzada per les filaes de Marrocs i Moros Vells d’ajornar les festes al darrer cap de setmana d’abril de 2014 al veure’s rebutjada la proposta per 6 vots en contra (chrétiens, étudiants, Jordians, Moros Nous, Pirates et Califes) je 2 abstencions (Maseros i Contrabandistes), pel que les festes no sofreixen cap canvi significatiu l’any vinent a excepció de l’acte d’Exaltació de Capitans i Bandereres que tradicionalment té reservat el Dilluns de Pasqua. aussi, i com ja és conegut, la Comissió de Festes va desestimar en una reunió anterior la convocatòria d’un possible referèndum amb la finalitat de plantejar un possible canvi de dates de les festes de 2015, arribant a l’acord que sempre que es plantege la possible problemàtica del canvi de dates es resoldrà en el mateix any en què afecte esta circumstància.

Par conséquent, el calendari definitiu de les festes de Moros i Cristians per al 2014 queda establert amb la presentació de la revista-programa a finals de març i l’acte d’Exaltació de Capitans i Bandereres el diumenge 6 d'abril, sent els Pirates els que iniciaran el cicle d’entraetes el dissabte 15 de març després que s’acordara la seua celebració en dissabtes en torns de vesprada i nit. Una setmana després ho faran Cristians i Moros Vells, mentre que tancaran el mes de març els Estudiants i Califes. Marrocs i Maseros tindran la seua desfilada el dissabte 5 d'abril, Jordians i Moros Nous una setmana després i, enfin, els Contrabandistes desfilaran en el migdia del Diumenge de Glòria com és tradicional en aquesta comparsa. enfin, en la vesprada del Dilluns de Pasqua tindrà lloc el trasllat de la imatge de St. Jordi, iniciant-se així les festes de 2014 de forma oficial.