La Reliquia va traure la festa al carrer


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

Les vacances d’estiu es van acomiadar amb les festes de la Relíquia. Celebrades enguany al llarg del cap de setmana del 6 i 7 de setembre, la calor va ser la nota mes destacada, si bé va haver-hi esglais, com la pluja torrencial que va caure en la vespra, que va obligar a suspendre l’espectacle infantil previst en el parc Vil•la Rosario, o l’ amenaça de tronada amb negres núvols i llamps, durant la processó.
L’Entrada, malgrat la coincidència amb les festes de Beneixama, Villena i Caudete, va atraure molt de públic. Va ser el primer acte de la festa i va permetre el lluïment dels nous capitans, especialment dels que ostenten el càrrec per iniciativa pròpia, en el cas de Cristians, Moros Vells, Pirates i Califes. Es van complir els horaris i a mitjanit es va poder fer la Retreta amb total normalitat. El diumenge va arrancar amb la Diana que va reunir també gran assistència.
A continuació, darrere dels esmorzars, es va celebrar la missa major en honor de la Relíquia, presidida per l’alcoià Jorge José Miró Miró, canceller secretari general de l’Arquebisbat de Valencia. A la vesprada va ser la desfilada de caps i esquadres infantils i tol seguit la processó, posant fi a l’intens cap de setmana.