La feria de La Malena reduce su extensión


Banyeres Nuestro Periocic. edición impresa

descargar documento

La fira de la Malena va recobrar enguany el seu espai inicial davant la falta de mercaders. En les ultimes edicions s’havia intentat donar-li una nova dimensió guanyant mes superfície a través dels carrers que envolten el Castell. Però la realitat és que, si bé el nombre de visitants ha anat augmentant en els últims anys, la situació de crisi i les poques vendes atrauen poc els mercaders, i això ha obligat a haver de tornar a reduir l’ extensió.

El fet era constatat des de la pròpia Regidoria de Festes i es traduïa en la redistribució dels espais i en la ubicació de les parades en el tram compres entre l’encreuament del carrer La Creu amb Pintor Segrelles i el primer tram del carrer Major. La fira del motor es va situar en la part plana del carrer La Creu.
Respecte al balanç, paregut al d’altres ocasions. Molt de públic encara que poca alegria en les vendes. Sin embargo, segons el tipus de producte a la venda, en algunes paraetes van reconèixer que els va anar molt bé, mentre que a altres no tant. Destacar la presencia de diverses associacions locals, el teatre de titelles de l’Associació de la Llegenda, l’esplèndid concert de música protagonitzat pel grup de xirimites i tabals El Braçal, i la participació de les danses locals.
Subratllar també l’acte de firma de llibres organitzat per la Llibreria Baldomero de Banyeres, que en aquesta ocasió va acollir a l’escriptor Gonzalo Giner.