La festivitat de la Relíquia aplega a la seua 234 edició


Banyeres Digital, Societat. BD

Enllaç directe a la noticia

Banyeres de Mariola viu durant el primer cap de setmana de setembre la festivitat de la Reliquia de St. Jordi que enguany aplega a la seua 234ª edició, des de que en 1780 el religiós Juan Bautista Doménech la duguera de Roma. En aquesta ocasió, l’acte de l’Entrada de Moros i Cristians del dissabte cumplix 50 anys d’existència, convertint-se en l’acte colorista i multitudinari per excel·lència, el qual s’iniciarà a partir de les 17.30 hores del dissabte havent-se anunciat una participació de més 1.500 festers, altres tants músics, diverses carrosses i components dels “boatos” de les 4 capitanies oficials del Cristians, Moros Vells, Pirates i Califes amb què enguany compta la festa.

La presidenta de la Comissió de Festes de St Jordi, Mª Jesús Montava, ha comentat que la festivitat de la Relíquia presenta els mateixos al·licients que qualsevol altra celebració festera posterior a les vacances, destacant la commemoració del 50 aniversari de la celebració de l’acte de l’Entrada. Montava lamenta que, a hores d’ara, «no s’haja trobat l’oportuna documentació que reflexe i arreplegue l’inici de la celebració de l’entrada ja fa 50 anys», quan representa una fita significativa en aquesta festivitat. Per altra banda, i com que hi ha previstes altres entrades de Moros i Cristians a poblacions com Beneixama i Cabdet coincidint amb la de Banyeres, la presidenta opina que «poden restar afluència de públic amb tota seguretat; no obstant, Banyeres viurà amb la intensitat de sempre la seua cita festera de setembre».

La festivitat de la Relíquia tindrà l’acostumada avantsala en la vesprada del divendres amb l’actuació de La Banda del drac al parc de Vil·la Rosario amb l’espectacle Trasgos a partir de les 18.30 h, per a després donar pas a la tradicional Desfilada infantil. Cap a la 1 de la matinada del dissabte està prevista l’actuació de l’Orquestra Montecarlo a la Plaça dels Plàtans i ja en dissabte i diumenge els actes festers es desenvoluparan pràcticament amb el mateix horari de les festes del mes d’abril.