La Confraria presenta una reproducció de Sant Jordi en bronze


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa,

Descarregar document

AMB LA PRESENCIA DE L’AUTOR MANUEL BOIX

La Confraria de Sant Jordi va presentar el dia 30 de setembre la nova reproducció del Monument a Sant Jordi, feta en bronze. La sèrie, limitada, numerada i certificada, és obra de Manuel Boix, autor del monument que es situa en l’antic emplaçament de la Ermita del Conjurador, al costat de la muralla del Castell.

L’artista Manuel Boix, que va supervisar tot el procés de fabricació d’aquesta nova reproducció, va estar present en l’acte, així com l’alcalde Josep Sempere, el rector Ricardo Díaz i el president de la Confraria, Iñaqui Martí.
La cita va incloure la projecció d’un vídeo en el qual es va recordar la fabricació i instal•lació del monument en el seu emplaçament i la seua posterior benedicció, la qual cosa va permetre recordar aquell esdeveniment.

Així mateix Manuel Boix va explicar les arrels de la seua inspiració en la concepció del monument, com va rebre l’encàrrec de la Confraria i la manera en què va ser executat el projecte.
D’igual forma va explicar pas a pas, amb l’ajuda de diapositives il•lustratives, com es va concebre i es va executar la fabricació de la reproducció en bronze que eixe dia es presentava.