Fique por dentro do programa Fiestas


Equip de redacció del programa

Baixar o arquivo

75 any Benedicció de la Imatge de Sant Jordi

En este 2015 celebrem els 75 anys de la Benedicció de la Imatge de Sant Jordi que presidix l’Altar del Sant des de 1947 Temple Freguesia de Santa Maria da Misericórdia. La imatge va ser realitzada en 1940 pelo escultor José Rafael Villalba, talha, de “bulto redó”, medix 2’35 m. d’alçada i representa al Sant a cavall, llancejant o dragão.

La benedicció es va dur a terme el 31 Agosto 1940, organitzant-se una solemne processó fins el Temple Parroquial que començava en l’antiga fàbrica de D. bartolomeu sempere, coneguda per “La Viuda”, situada al carrer Laporta, Não.. 40, actual “Edifici Arco Iris”.

50 Construção de anos Capela de St. George

em 1965, una vegada construïda la nova anda de la Imatge de Sant Jordi “el Xicotet” i iniciat el Trasllat de Sant Jordi, a iniciativa de la Confraria de Sant Jordi es va habilitar un espai al fons de la Capella de la Comunió del Temple Parroquial de Santa Maria de la Misericòrdia per a guardar esta imatge amb la seua anda i el “Guió de Sant Jordi” amb la major dignitat possible, el Cambril de Sant Jordi conegut per tots com el Camerí, ja que fins a este moment es guardaven als magatzems de la part superior de l’edifici.

Les obres van ser realitzades per especialistes de la localitat, sent-li encarregada la decoració al pintor local Juan Doménech, qui va representar en els murs laterals a Sant Jordi, la Donzella amb la rosa i en el sostre dos àngels amb la palma i la corona del martiri.

A iniciativa de la pròpia Confraria l’any 2009 va ser restaurat i potenciada la seua decoració, 44 anos depois, pel pintor de la veïna localitat de Bocairent Pepe Cerdà.

Atualmente não há mais mantém a imagem de nosso patrono, però en este lloc es guarden i exposen perquè tots ho pugen gaudir, la magnífica anda de fusta tallada i daurada a l’or fi i el reliquiari tallat en fusta i platejat amb plata fina que en la Festa de la Relíquia de Sant Jordi exposa a l’Altar Major del Temple la nostra Relíquia de 1780.