Guarda de frente del programa de Fiestas


Equipo de redacción del programa

descargar documento

75 any Benedicció de la Imatge de Sant Jordi

En este 2015 celebrem els 75 anys de la Benedicció de la Imatge de Sant Jordi que presidix l’Altar del Sant des de 1947 en el Templo Parroquial de Santa María de la Misericordia. La imatge va ser realitzada en 1940 per l’escultor José Villalba Rafel, tallada en fusta, de “bulto redó”, medix 2’35 m. d’alçada i representa al Sant a cavall, llancejant al drac.

La benedicció es va dur a terme el 31 de agosto de 1940, organitzant-se una solemne processó fins el Temple Parroquial que començava en l’antiga fàbrica de D. Bartolomé Sempere, coneguda per “La Viuda”, situada al carrer Laporta, n. 40, actual “Edifici Arco Iris”.

50 anys de la Construcció del Cambril de Sant Jordi

En 1965, una vegada construïda la nova anda de la Imatge de Sant Jordi “el Xicotet” i iniciat el Trasllat de Sant Jordi, a iniciativa de la Confraria de Sant Jordi es va habilitar un espai al fons de la Capella de la Comunió del Temple Parroquial de Santa Maria de la Misericòrdia per a guardar esta imatge amb la seua anda i el “Guió de Sant Jordi” amb la major dignitat possible, el Cambril de Sant Jordi conegut per tots com el Camerí, ja que fins a este moment es guardaven als magatzems de la part superior de l’edifici.

Les obres van ser realitzades per especialistes de la localitat, sent-li encarregada la decoració al pintor local Juan Doménech, qui va representar en els murs laterals a Sant Jordi, la Donzella amb la rosa i en el sostre dos àngels amb la palma i la corona del martiri.

A iniciativa de la pròpia Confraria l’any 2009 va ser restaurat i potenciada la seua decoració, 44 años después, pel pintor de la veïna localitat de Bocairent Pepe Cerdà.

En l’actualitat ja no es guarda allí la imatge del nostre patró, però en este lloc es guarden i exposen perquè tots ho pugen gaudir, la magnífica anda de fusta tallada i daurada a l’or fi i el reliquiari tallat en fusta i platejat amb plata fina que en la Festa de la Relíquia de Sant Jordi exposa a l’Altar Major del Temple la nostra Relíquia de 1780.