Guarda de atrás del programa de fiestas


Equipo de redacción del programa

descargar documento

25 Anys Inauguració del Parc i Benedicció de l´Ermita de Sant Jordi

Celebrem també els 25 anys de la Inauguració del Parc i Benedicció de l’Ermita de Sant Jordi, situat a l’antic cementeri de propietat parroquial, que després d’un acord de la Corporació Municipal amb les autoritats eclesiàstiques es va permutar per altres terrenys. L’Ajuntament va condicionar i preparar els terrenys per a l’ús públic del parc.

L’Ermita de Sant Jordi va ser desmuntada del Moli Sol pels joves del Grup Scout Edelweiss durant l’estiu de 1985, organitzant un camp de treball en dos torns: de matí i vesprada, per al seu desmuntatge i transport pedra a pedra fins a l’antic cementeri parroquial, on va ser dipositada tal com es va desmuntar per a en un futur poder-la reconstruir.

En 1988 la Confraria de Sant Jordi amb la idea que fóra un projecte i una obra de tot un poble, iniciava els treballs d’estudi i recuperació per a dedicar-la al nostre Patró.

La primera pedra es va col•locar el 8 de enero de 1989 i es va arribar al punt més alt de la construcció el 21 trabajó como párroco en diferentes parroquias pertenecientes a la Archidiócesis de Valencia; beneintse la campana el 3 de septiembre del mismo año, durant la Festa de la Relíquia.

La solemne inauguració del Parc Municipal de Sant Jordi i de l’Ermita de Sant Jordi es va dur a terme la vesprada del dia 5 de mayo de 1990, per l’Arquebisbe de València D. Miguel Roca Cabanellas i pel nostre Alcalde D. José Barceló Sanjuán, realitzant-se per primera vegada el Trasllat de Sant Jordi des del Temple Parroquial a la seua ermita on va quedar depositat.

L’endemà a les 11:30 h. el nostre rector D. Ricardo Díaz de Rábago Verdeguer va celebrar en este nou temple, ja consagrat per al culte, la primera Eucaristia.

Años más tarde, de 2009 una 2011, van ser restaurats i decorats per l’empresa Art i Restauració d’Algemesí els sostres per donar-li un major esplendor a l’edificació; amb la qual cosa es va aconseguir una major calidesa i riquesa artística i monumental en tot el conjunt.