Festivitat de la Relíquia en el 1r cap de setmana de setembre


Banyeres Digital

Banyeres de Mariola celebra aquest primer cap de setmana de setembre la 231 edició de la festivitat de La Relíquia que és converteix en el reviure les festes abrilenques de moros i cristians des de l’any 1780 quan el veí i religiós Juan Bautista Doménech va portar la 1ª Relíquia de St. Jordi des de Roma, fent la seua entrada triomfal en la població pel barri del Morer.

Programa anunciador de La Relíquia 2010
Com a dades significatives de la festivitat d’enguany, el regidor de festes i president de la Comissió de Festes, Vicente Terol, ha comentat que vora de 4.000 persones entre capitans, festers i músics seran els que es donaran cita en la desfilada des de la Font Bona a la Plaça a partir de les 17.30 hores del dissabte per omplir els carrers de colorit i música.

La festivitat de La Relíquia, a banda dels actes propis de festa, es veurà complementada amb l’actuació de la compayia Scurasplats en la vesprada del divendres al parc de Villa Rosario amb l’obra Corral Kaos, seguida de la tradicional desfilada infantil i per finalitzar a la 1 de la matinada amb l’actuació de l’Orquestra del Pato Daniel en la plaça de Juan Bautista Doménech.