Estrena de la Missa de Sant Jordi en el dia del Patró


Banyeres Digital

La festivitat del dia de St. Jordi es veurà jalonada i recordada este pròxim divendres en l’Església Parroquial de Sta. María amb l’estrena de la “Missa de St. Jordi”, en la que participaran la Coral Mariola i l’Ensemble de Vents de la Societat Musical sota la direcció de Rafael García Vidal.
Per al president de la Confraria de St. Jordi, Jorge Enrique Esteve, este és el projecte més ambiciós de la seua junta directiva en el període de permanència al capdavant de la institució durant tres anys, “pel que es va creure convenient que l’obra havia d’estar dissenyada dins del context de la litúrgia de St. Jordi, composta i interpretada per gent del poble com a coneixedors de la festa i, a més, escrita en valencià com a llengua pròxima”.
En paraules del seu autor, el músic Francisco Molina Rubio, el projecte resultava ambiciós i motivador al mateix temps, encara que no va estar absent de suscitar-li certs temors donada l’envergadura de l’obra de caràcter religiós, i sobretot, “quan havia realitzat anteriorment composicions més de caire instrumental d’estil modern i no vocals”. Encara així, considera que els més de sis mesos empleats en la composició “han valgut la pena”, mostrant-se expectant davant l’acollida que puga oferir-li el públic donada la importància que suposa este repte en la seua carrera professional.
A més de l’estrena en dia tan assenyalat, la Missa també podrà escoltar-se en la seua totalitat en la vesprada del pròxim 2 de maig dins la celebració de les XXXI Jornades Musicals de l’Octavari de St. Jordi.