Es compleixen 50 anys del Trasllat de Sant Jordi


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa.

Descarregar document

Enguany es compleixen 50 anys de Pac¬te del Trasllat de Sant Jordi. Va ser el dia 21 d’abril de 1964 quan es va traslladar per primera vegada la imatge del patró (la imatge xicoteta) des del seu cambril, a la Capella de la Comunió de l’Església, fins a l’Altar Major. Es va fer en processó eixint per la porta de la Capella i accedint a l’interior de l’Església a través de la porta lateral que hi ha al carrer Sant Jordi.
Enguany, a fi de celebrar l’ efemèride, la Confraria de Sant Jordi repartirà una estampa commemorativa a totes les persones que assistixquen al Trasllat de Sant Jordi. Serà, el dia 21 d’abril, a les 7 de la vesprada. L’acte començarà a l’ ermita de Sant Jordi i l’itinerari serà el que habitualment es fa des de la construcció de l´ ermita del Patró: carrer Sant Jordi, plaça i carrer Major, Felip IV, Sant Jaume, Ángel Torró i plaça Ma¬jor.
Acompanyaran a la imatge les banderes de totes les filaes, capitans, bandereres, presidents, Comissió de Festes de Sant Jordi, Confraria de Sant Jordi, autoritats i poble. A l’ eixida del Sant es dispararan 21 salves d’honor.