L'émotion contenue dans le 25 d'abril


Baignoires numériques, Societat. BD

Nouvelles directe

Banyeres de Mariola viu al llarg del 25 d’abril un dels capítols més emotius de les seues festes de Moros i Cristians amb una sèrie d’actes de profund arrelam fester que servixen de cloenda a quatre dies de vivències intenses afavorits per una benigna climatologia.

El matí s’ha iniciat a partir de les 8 hores amb la visita a la finca d’El Morer i la corresponent alçà de capitans que enguany, i pel moment, sols presenta dues noves capitanies voluntàries, les corresponents a les filaes de Cristians, al bàndol cristià, i la dels Marrocs per al bàndol moro.

El matí seguirà amb la missa al cementeri en sufragi dels difunts, la signatura al llibre d’honor de la Confraria de St. Jordi i una nova alçà de capitans a partir del migdia a l’ermita del Sant Crist per a continuar amb l’acte de conversió del moro o “Despojo” a partir de les 13.30 hores a la plaça de Sta. Maria Magdalena.

El trons dels arcabussos ressonaran pels carrers de la part alta de la població fins les 16.30 hores quan a la plaça Major tinga lloc la tradicional rodà o ballà de banderes del bàndol moro i a partir de les 17 hores la corresponent a les filaes del bàndol cristià, per finalitzar amb el trasllat dels “santjordiets” a les noves capitanies, posant-se així el punt i final a les festes 2015.