Emoción contenida en el 25 d’abril


Banyeres Digital, sociedad. BD

Enlace directo a la noticia

Banyeres de Mariola viu al llarg del 25 d’abril un dels capítols més emotius de les seues festes de Moros i Cristians amb una sèrie d’actes de profund arrelam fester que servixen de cloenda a quatre dies de vivències intenses afavorits per una benigna climatologia.

El matí s’ha iniciat a partir de les 8 hores amb la visita a la finca d’El Morer i la corresponent alçà de capitans que enguany, i pel moment, sols presenta dues noves capitanies voluntàries, les corresponents a les filaes de Cristians, al bàndol cristià, i la dels Marrocs per al bàndol moro.

El matí seguirà amb la missa al cementeri en sufragi dels difunts, la signatura al llibre d’honor de la Confraria de St. Jordi i una nova alçà de capitans a partir del migdia a l’ermita del Sant Crist per a continuar amb l’acte de conversió del moro o “Despojo” a partir de les 13.30 hores a la plaça de Sta. Maria Magdalena.

El trons dels arcabussos ressonaran pels carrers de la part alta de la població fins les 16.30 hores quan a la plaça Major tinga lloc la tradicional rodà o ballà de banderes del bàndol moro i a partir de les 17 hores la corresponent a les filaes del bàndol cristià, per finalitzar amb el trasllat dels “santjordiets” a les noves capitanies, posant-se així el punt i final a les festes 2015.