El Trasllat va posar fi als actes de les festes de moros i cristians


Banyeres El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

* COMMEMORACIÓ DELS 25 ANYS DE LA BENEDICCIÓ DE L’ ERMITA DE SANT JORDI

La matinal del diumenge dia 3 de maig es va celebrar l’últim acte de les festes de moros i cristians, el Trasllat de Sant Jordi, que tornava des de la parròquia de Santa Maria, on estava des del dia 21 d’abril, fins a la seua ermita.

L’acte. al què van assistir autoritats, capitans, Comissió de Festes, Confraria de Sant Jordi, responsables de filaes i públic en general, es va celebrar al matí davall un sol de justícia, contràriament al que es fa tots els anys, ja que la processó del Trasllat sol fer-se en horari de vesprada-nit.

El motiu va ser la commemoració del 25 aniversari de la benedicció de l’ ermita de Sant Jordi, la qual cosa va incloure, a més de la tradicional processó, una missa de campanya per a celebrar l’efemèride, concloent amb una mascletà i una àgape organitzada per la Confraria de Sant Jordi al maset de la fila Marrocs.

* UBICADA EN UN VELL MOLÍ PAPERER

L’ermita de Sant Jordi estava en ruïnes en un dels vells molins paperers, el del Molí Sol. En una iniciativa de la Confraria de Sant Jordi, va ser desmuntada pedra a pedra i traslladada al recinte del cementeri vell, el qual va ser convertit en un parc públic després del trasllat de tots els restes al cementeri nou.

L’ermita. d’estil neogòtic, només va veure alterada la seua estructura inicial amb la inclusió d’un absis, utilitzant-se pedres d’una nevera de la zona de la Pedrera. Hui alberga la figura del Patró durant tot l’any fins que és traslladada a l´església amb motiu de les festes de moros i cristians.

* EL TRASLLAT VA CONGREGAR A AUTORITATS I EL MON DE LA FESTA

El Trasllat de Sant Jordi va tornar a reunir autoritats municipals i festeres. Celebrat en aquesta ocasió al matí, va comptar també amb la presencia dels nous capitans de les festes 2016, any en què només les filaes de Cristians i Marrocs tindran capitanies voluntaries.

* FE D’ERRATES

En el periòdic del mes d’abril, pagina 14 es va indicar erròniament que el 1er premi del concurs d’entrada de bandes “Godofredo Garrigues” va ser per a la banda de la Pobla del Duc (fila Marrocs) i el 2n per a la banda La Primitiva de Castell de Castells (Contrabandistes). La dada correcta és que la banda La Primitiva de Castell de Castells (Contrabandistes) va ser la que va guanyar el primer premi i la de la Pobla del Duc (filà Marrocs), el segon. També en la portada es va indicar que es complien 40 anys de la construcció del cambril de Sant Jordi en compte de 50.