El trasllat de St. Jordi marca la fi de les festes 2015


Banyeres Digital, Societat. BD

Enllaç directe a la noticia

El trasllat de la imatge de St. Jordi des de l’església parroquial de Sta. Maria a la seua ermita en el matí del diumenge 3 de maig aprofitaria, una vegada més, com a fermall d’or a les festes de Moros i Cristians d’aquesta localitat si enguany no estiguera marcat per una efemèride especial en complir-se el 25 aniversari de la inauguració del parc i benedicció de l’ermita de St. Jordi a l’antic cementeri municipal el 5 de maig de 1990.

Amb aquest motiu, la Confraria de St. Jordi ha organitzat el trasllat de la imatge de St. Jordi a partir de les 11 del matí del diumenge, i no per la vesprada com és habitual. La comitiva partirà des de l’església de Sta Maria per aplegar a l’ermita del sant on se li rendiran els honors acostumats amb la disparada de 21 salves i a continuació se celebrarà una missa de campanya per commemorar el 25é aniversari de la reconstrucció de l’ermita a la seua ubicació definitiva.

Com es recordarà, l’actual ermita de St. Jordi es trobava situada a l’antic molí Sol, sent els components del Grup Scout Edelweiss els que van iniciar la labor de desmuntar-la, pedra a pedra, per traslladar-la al seu actual emplaçament amb la finalitat de dedicar-la al culte del sant. La primera pedra va ser col·locada el 8 de gener de 1989 i la seua inauguració va tindre lloc, com ja s’ha indicat, el 5 de maig de 1990, oficiant l’acte l’arquebisbe de València, en aquell moment, Miquel Roca Cabanelles, mentre que al front de l’Ajuntament figurava José Barceló Sanjuán.