El batalló infantil i altres anècdotes


Amparito Tortosa Francés

Descarregar document

Segons em contava mon pare, quan ell tenia nou anys pertanyia al Batalló Infantil.

Consistia que els xiquets anaven vestits de militars els diumenges a l’eixida de Missa Major i feien una demostració de formació militar a la qual assistia moltíssima gent per veure’ls desfilar perquè ho feien molt bé.

Ells posaven molta atenció perquè es preparaven molt.

Açò es remunta a l’any 1909 i la foto que ací veieu és d’este esdeveniment.

En este grup estan: mon pare Vicent “el Secanet”, el tio Micalet “el de la Petrolinda”, Pepe Pons, Vicent “Madama”, Pepe “Llebre”, “Borrelló”, el tio “Gilo”, “Boca Torta” i Simeón “el de Rambla”.

Igual m’he equivocat amb algun d’ells però des del Cel sabran perdonar-me.

Una anècdota:

Recorde que “Borrelló”, en saber que jo tenia esta foto, va vindre a casa per veure-la i després d’estar mirant-la una bona estona em va dir:

–Saps què? Sé que estic en la foto però no sé qui sóc–

I als dos ens va agafar la risa.

El que no he pogut saber mai és per què muntaven eixe espectacle. El que és ben cert és que mon pare em deia que quan se’n va anar al servici militar, com que feia la instrucció perfecta, al segon dia el van nomenar Cap Instructor i va tindre la “mili” més fàcil.

El tio “Boca Torta”, que era de la quinta de mon pare i estava al mateix quarter, era molt graciós fent imitacions. Un dia estava imitant el sergent i, per darrere d’ell, va aparèixer el mateix sergent. La brometa li va costar dos dies de calabós.

A mi sempre m’ha agradat que em contaren coses d’abans. Sé moltes anècdotes de cacera i de músics i m’agrada recordar-les i passar-les a paper per deixar-ne constància.

Que tinguem bones festes i que les passem amb Pau, Amor i Alegria.

Vitol al Patró Sant Jordi!
Vitol!