Debat entre el “sí” o el “no”


El Nostre Periocic. Edició impresa

Descarregar document

Des que va ser feta pública la intenció del consistori de fer una consulta per decidir sobre les dates de les festes, cap entitat ha defensat, almenys públicament, una postura o altra. L’argument a l’hora de decantar-se per una opció o l’altra s’ha debatut en “corrillos”, en converses privades i en l’àmbit de les xarxes socials, Però ha estat en aquestes on s’han discutit i polaritzat amb intensitat les dues posicions.

SÍ AL CANVI

La postura del “sí” va comentar a ser defensada de forma immediata a través de la plataforma “per unes Festes de tots i totes, Sí al canvi”. Aquesta compta amb la web “sialcanvi.com” en la qual es defensen fins a 23 motius per argumentar el vot positiu al canvi, nombre que coincideix amb el dia 23, dia de Sant Jordi. Segons la plataforma, allí es recullen “les opinions i sentiments dels favorables al canvi, dels quals consideren que, amb un petit gest, afavorim la participació a la nostra festa”. La web afegeix un apartat denominat “informació important”, un altre dedicat a altres pobles que ja han canviat les seues festes, un calendari amb les dates importants i un accés a les diferents xarxes.

JO TAMBÉ VOTARÉ NO

Amb independència dels moviments que fluctuen sense parar a les xarxes defensant el sí o el no, setmanes mes tard apareixia en facebook el perfil “jo també votaré no”, sota el qual apareix una altra plataforma, en aquest cas negativa al canvi. També en aquest cas s’esgrimeixen una llista de motius, al voltant d’una vintena, tots ells acompanyats de les seues corresponents argumentacions, per defensar la conveniència de mantenir les festes de moros i cristians en les dates tradicionals.