Banyeres de Mariola. Moros i Cristians en honor de la Relíquia de Sant Jordi Màrtir. 2 i 3 de setembre de 2017


Comarcal.net Guia Inter comarcal d’actualitat i comunicació

Descarregar document

LA RELIQUIA DE SANT JORDI MÀRTIR

La Reliquia de San Jorge llegó a Banyeres de Mariola en el año 1780 y sigue conmemorando su llegada al municipio, por ello, cada año el primer fin de semana de septiembre se reviven las fiestas de Moros y Cristianos que se celebran del 22 al 25 de abril en honor a San Jorge.

Las fiesta de la Reliquia reviven la “entrà” y al igual que ocurre durante los días de fiestas en el mes de abril, cuenta con la participación de todas las comparsas, del bando cristiano: “Cristians”, “ Estudiants”, “Maseros”, ”Contrabandistes” y “Jordians”, y del bando moro; “Moros Vells”,” Moros Nous”, ”Marrocs”, ”Pirates” y ”Califes”.

Al finalizar con el recorrido del acto, en la Plaza Mayor, los festeros y festeras presentan sus armas a la imagen de San Jorge que se ubica en la fachada de la iglesia.

En el día de la Reliquia, también se representa la diana, para seguir con la misa mayor. Por la tarde se celebra el desfile infantil, y para poner el punto final se dará la procesión a la Reliquia que finaliza con las celebraciones hasta el próximo mes de abril

1 DE SETEMBBE

NIT DE LA VESPRA

18,30 h. Al Parc Municipal de Vil•la Rosario, i amb entrada lliure. EL BALL DE SANT VITO presenta: LA TERRA DELS BABAUS, un espectacle de titelles tradicionals per a públic familiar.

Dos comediants han fet una qran troballa: un vell teatret de titelles. Després de restaurar-lo tot, està preparat per funcionar. El titella Mingo decideix deixar sa casa i emprendre un llarg viatge que el portarà a una estranya terra on tot es fa sense treballar, Allí comprovarà com, amb astúcia, pot viure moltes aventures ¡ fer bons amics.

L’ humor i la música en directe son els elements mes importants d’este espectacle que agradarà a xiquets i majors.

A continuació DESFILADA INFAN¬TIL

Al Parc Municipal DE Vil•la Rosario

1,00 h. Berbena amb l’ ORQUESTRA TWISTER

2 DE SETEMBBE

DÍA DE L’ENTRADA

12,00 h. VOLTEIG DE CAMPANES

17,30h. ENTRADA

Totes les filaes i bandes de música es reuniran a la Torre de la Font Bona ¡ carrer del Llavadoret, per a iniciar la desfilada que recorrerà els carrers habituals, finalitzant el seu recorregut a la plaça Major, on es presentaran armes a la imatge de Sant Jordi ubicada a la façana de l’església.
24,00 h. CERCAVILA tot començant el Bàndol Cristià i a les 00:30 h. continuant amb el Bàndol Moro.

Recorreran la plaça Major i els carrers Major, Felip IV, Nou, Misericòrdia, Sant Miquel, Mestre Serrano, Nou, Sant Francesc, Mare de Déu dels Desemparats, Sant Antoni, Sant Jordi, Ermita, Mestre Martínez i La Malena. A continuació entraran per bàndols a la plaça Major on es cremaran els fanals.

3 DE SETEMBRE

DÍA DE LA RELIQUIA

7,30 h. DIANA

On participaran totes les filaes amb les seues respectives bandes de música.

11,15 h. Concentració dels Capitans, Bandereres, Presidents i la Comissió de Festes a l’Ajuntament per a dirigir-se, junt amb la Corporació Municipal, al Temple Parroquial de la Mare de Déu de la
Misericòrdia per assistir a la

11,30 h. SOLEMNE MISSA MAJOR. A l’eixida de missa es dispararà una mascletà.

17,00 h. DESFILADA INFANTIL des de l’avinguda dels Furs ¡ fins la plaga Major.

19,15 h. Concentració dels Capitans, Bandereres, Presidents, Comissió de Festes i Autoritats a l’Ajuntament per anar al Temple Parroquial, on començarà l’acte de la

19.30 h. SOLEMNE PROCESSÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI

A l’eixida de la Relíquia es dispararan 21 salves ¡ a la seua arribada a la plaça Major es dispararà un castell de focs artificials en el seu honor.

Després de la Processó, al Temple Parroquial es cantarà l’Himne a Sant Jordi i es besarà la Relíquia del Sant amb el següent ordre; Clero, Autoritats, Capitans i Bandereres, Comissió de Festes, Contraria de Sant Jordi, escolta de la Relíquia i poble. Mentrestant es cantaran els Gojos a Sant Jordi.