Vuelve la Fiesta de la Reliquia


Banyeres Digital

Banyeres de Mariola viurà, com cada primer cap de setmana del mes de setembre, una nova edició de la festivitat de La Relíquia que la converteix en un reviure les festes abrilenques de moros i cristians des de l’any 1780 cuando el vecino y religioso Juan Bautista Doménech llevó la 1ª Reliquia de St. Jordi desde Roma, haciendo su entrada triunfal en la población por el barrio del Morer.
Como datos significativos de la festividad de este año, el concejal de fiestas y presidente de la Comisión de Fiestas, Vicente Terol, ha comentat que de nou vora de 4.000 personas entre capitanes, supura, músics i components dels “boatos” seran els que es donaran cita en la desfilada des de la Font Bona a la Plaça a partir de les 17.30 hores del dissabte per omplir els carrers de goig, colorit i música.
A banda de les característiques pròpies de l’acte més multitudinari de la festa com és l’Entrada, Terol afig que en aquesta edició hi ha dos aspectes dignes de ressenyar que no hi figuren en el programa de mà però que també hi ha que tindre en compte. Por un lado, enguany i de forma experimental, hi haurà 10 recorreguts distints -1 per filà- en l’acte de la Diana en comptes de 5 , “de manera que amb aquesta iniciativa que va eixir del sí de la Comissió es pretén extendre i fer aplegar la festa a qualsevol punt de la població en un dia tan assenyalat”. Per altra part, a l’exida de la Missa Major es precedirà a la benedicció d’una nova bandera local apadrinada per l’Ajuntament.