Torna la Festa de la Relíquia


Banyeres Digital

Banyeres de Mariola viurà, com cada primer cap de setmana del mes de setembre, una nova edició de la festivitat de La Relíquia que la converteix en un reviure les festes abrilenques de moros i cristians des de l’any 1780 quan el veí i religiós Juan Bautista Doménech va portar la 1ª Relíquia de St. Jordi des de Roma, fent la seua entrada triomfal en la població pel barri del Morer.
Com a dades significatives de la festivitat d’enguany, el regidor de festes i president de la Comissió de Festes, Vicente Terol, ha comentat que de nou vora de 4.000 persones entre capitans, festers, músics i components dels “boatos” seran els que es donaran cita en la desfilada des de la Font Bona a la Plaça a partir de les 17.30 hores del dissabte per omplir els carrers de goig, colorit i música.
A banda de les característiques pròpies de l’acte més multitudinari de la festa com és l’Entrada, Terol afig que en aquesta edició hi ha dos aspectes dignes de ressenyar que no hi figuren en el programa de mà però que també hi ha que tindre en compte. Per una banda, enguany i de forma experimental, hi haurà 10 recorreguts distints -1 per filà- en l’acte de la Diana en comptes de 5 , “de manera que amb aquesta iniciativa que va eixir del sí de la Comissió es pretén extendre i fer aplegar la festa a qualsevol punt de la població en un dia tan assenyalat”. Per altra part, a l’exida de la Missa Major es precedirà a la benedicció d’una nova bandera local apadrinada per l’Ajuntament.