Sol.licitud d’adhesions per a la declaració B.I.C.


Banyeres Digital

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola, a través de l’alcalde Toni Belda, ha sol·licitat a les diferents associacions i institucions locals el suport necessari amb la finalitat d’aconseguir la declaració com Bé d’Interés Cultural de l’acte d’Homenatge als Difunts que se celebra en el cementeri municipal cada 25 d’abril en l’últim dia de les festes patronals.

Amb l’ànim d’aconseguir el major suport social, en la sol·licitud es descriu el desenvolupament d’este acte fester consistent en el tir de tres salves d’arcabús en els dos recintes de l’actual cementeri, acció que data com a mínim des de l’any 1816 quan ja es desenvolupava davant del cementeri vell, lloc on hui en dia es troba emplaçada l’ermita de St. Jordi.

L’acte ha tingut continuació a partir de 1893 amb l’entrada en funcionament de l’actual cementeri, veient-se complementat a partir dels anys seixanta amb la celebració d’una missa en sufragi dels que un dia van col·laborar en la celebració i engrandiment de les festes.

Així mateix, es destaca que este acte és el que verdaderament diferencia les festes de Banyeres de Mariola de les de la resta de poblacions que celebren, igualment, festes de moros i cristians.