Sant Jordi ja té conte


G4 ServicisNoticies digitals

La Confraria de Sant Jordi de Banyeres de Mariola va presentar ahir diumenge l’edició del llibre “Ja arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola”, un conte infantil en què es narra la història del Patró a través d’una adaptació de Vicent Berenguer Micó i Clara Berenguer Revert, i les il·lustracions de Josep Miquel Martínez Ferre.

El projecte, que ha comptat amb el suport financer de l’Ajuntament i unes quantes empreses locals, pretén acostar la vida i llegenda del Sant al públic infantil, mostrant aquesta a través d’imatges i fets ocorreguts en escenaris de Banyeres. Després de ser presentat es va oferir un audiovisual amb la lectura i la projecció de les imatges del conte.

Van estar presents l’adaptador del guió, Vicent Berenguer, així com l’il·lustrador, Josep Miquel Martinez, que comentaren les línies del seu treball.

Van intervindre també el rector Ricardo Díaz, el president de la Comissió de Festes, Vicent Terol, el de la Confraria de Sant Jordi, Jorge Enrique Esteve, i l’alcalde Antonio Belda. En les seues elocucions va quedar constància de la importància de l’edició realitzada, tant pel seu paper preservador per la devoció al Patró com per tractar-se de la primera que es dirigix en forma especial al públic infantil.

A més d’agrair a les empreses i institucions que han col·laborat amb la Confraria en l’edició, l’entitat va rendir homenatge als xiquets que van ser batejats amb el nom de “Jordi” durant 2008.