Retrobament amb la festa al setembre


Banyeres Digital

Banyeres de Mariola viurà en els pròxims dies, a l’igual com ha ocorregut cada primer cap de setmana de setembre des de l’any 1780, una nova edició de la festivitat de la Relíquia de St. Jordi que suposa el retrobament de la població amb el sarau i la diversió propis dels moros i cristians després del període vacacional.
En declaracions del president de la Comissió de Festes de St. Jordi, Vicente Terol Figuérez, seran aproximadament unes 3.500 persones entre festers, músics, integrants de carrosses i components dels “boatos” les que de nou realitzaran la desfilada al llarg del recorregut tradicional que va des de “la Font Bona a la Plaça”, el que significa la celebració de l’acte multitudinari per excel·lència de la festa, a pesar de que tan sols quatre filaes compten amb capitania oficial. En este sentit, afig Terol, “ a l’haver només quatre capitans, la participació en els “boatos” minvarà, encara que els festers eixiran en les seues respectives comparses segons es pot comprovar en el croquis facilitat per cada filà”.

Al marge de la pròpia festa en el carrer, l’actualitat festera en este mes de setembre també vindrà marcada per la continuació dels tràmits de sol·licitud de declaració B.I.C. per a l’acte del cementeri, l’obertura de converses amb dirigents de la UNDEF el pròxim dia 18 amb la finalitat d’un possible reingrés de la festa de Banyeres en esta organització i, finalment, la inauguració de l’exposició del 1r Concurs de Fotografia Digital Festera que ha sigut fixada per al dia 3 d’octubre.