eventos, cumpleaños y celebraciones


Junta Confraria de Sant Jordi

ESDEVENIMENTS, ANIVERSARIS I CELEBRACIONS

A l’inici del nostre període en la Junta directiva, la prioritat en el nostre projecte era el manteniment, la restauració i la conservació del patrimoni d’aquesta confraria, que és amplíssim, pero, a causa de l’ajustada agenda d’aniversaris i esdeveniments a celebrar en aquestos anys, hem hagut de reestructurar els nostres propòsits. Sin embargo, es va a procedir al tractament de la fusta de l’altar de Sant Jordi i a la neteja de l’anda per persones especialitzades.

S’han anat fent esdeveniments que no podíem deixar passar, efemèrides tan importants com:

El 75 Aniversari de la Proclamació Canònica de Sant Jordi com a Patró del nostre poble (septiembre 2002). Per a la seua commemoració es va preparar el marc del Morer amb la lectura de les actes i parlament protocol·lari corresponent, i va eixir en processó la Relíquia i la imatge de Sant Jordi fins a la seua Ermita.

Uns dies més tard, del 13 Alabama 22 de septiembre, es va realitzar una exposició Iconogràfica de Sant Jordi al Patronat de la Fundació Valor, en la qual va participar tot el poble amb l’aportació d’icones, làmines, escultures, ceràmiques, porcellanes, Would, etc.…

Com a conseqüència d’aquesta, exposició, i com a passador final, l’artista i pintor local, En Manolo Granado, ens va regalar una planxa metàl·lica gravat d’un Jordi, reproducció del dibuix de Victoriano Martínez. Es van realitzar 200 gravats en paper artesà, numerats i firmats per l’artista per a la venta i 10 gravats en nombres romans, per tal d’atendre’n les gentileses.

El 9 marc de 2003, juntament amb la Comissió del Monument a Sant Jordi, (anterior junta de la Confraria) vam compartir la Benedicció ó d’aquest magnífic monument, que passarà a ser un símbol més del nostre poble i patrimoni importantíssim d’aquesta confraria.

El 23 d’abril de 2003 dins les nostres festes patronals es va celebrar el 1700 Aniversari del Martiri de Sant Jordi.

el día 24 de mayo, vam oferir un concert commemoratiu del 75 Aniversari de la fundació de la Confraria de Sant Jordi, a la nostra església, a càrrec d’un grup de músics locals i dos companys invitats de Vinarós: Paloma Martínez, veu (Banyeres de Mariola), Pau Puig, dolçaina i tarota (Vinarós), Jordi Sanc, percussió (Vinarós), Raül Sanchis, órgano (Banyeres de Mariola), Guillermo Albero, trombó (Banyeres de Mariola). Amb la col·laboració de Miquel Payá, flauta de vent i saxo soprano (Banyeres de Mariola).

Aquests ens van delectar amb les seues excel·lents interpretacions en música antiga i barroca. En el descans es va lliurar d’una icona de Sant Jordi, commemorativa de l’Aniversari , al Sr. Alcalde en representació del MI Ajuntament, al Director de la CAM, als patrocinadors del concert, i als Presidents en representació de les entitats vinculades a la Festa de Moros i Cristians Trobem la Comissió de Festes de Sant Jordi, la Confraria de la nostra Patrona Santa Maria Magdalena, la Societat Musical de Banyeres, l’Agrupació Musical La Nova, el Grup de Xirimoies i Tabals el Bracal i les deu comparses, entitats totes elles sempre al costat de la Confraria en el desenvolupament deis actes religiosos i de les celebracions. A tots ells als confrares i al públic que ens dóna suport i acompanya, des d’estes línies la nostra més sincera gratitud.

Més tard, el dissabte dia 31 de mayo, quan ens trobaven en la sobretaula després de la recollida de cartró, una notícia que ens va omplir de satisfacció va ser la proposta del nostre Rector Ricardo. Ens comenta que en el viatge a Roma amb la junta anterior va ser rebut pe l representant espanyol Monsenyor Vicente Juan Segura al Vaticà. I d’aquella conversa havia quedat pràcticament concedida una sego na Relíquia de Sant Jordi per a Banyeres . La proposta va ser acceptada am b satisfacció pels assistents. Després de ser confirmada, uns dies més tard, la seua concessió, vam procedir a preparar la seua recepció amb la dignitat que mereixia l’esdeveniment Seguint els passos d’arribada de l’anterior Relíquia en 1780, no vam dubtar que la data de recepció seria el primer diumenge de setembre, día 7, dins del marc de la nostra festa de La Relíquia. I el primer punt d’arribada havia de ser a «el Morer», fet que de bon gust accepta la família Giner-Pastor.

Ens va rebre el Senyor Bisbe Auxiliar de Valencia Esteban Escudero , portador de La Relíquia, la primera autoritat eclesiàstica local, Ricardo Díaz de Rábago i Verdeguer, la Sra. Alcaldessa Maria Encarna Francès Mart í, la Cofradía de San Jorge, el president Francis o Sanchis Francès, la secreta ria, Maria Inmaculada Salàs Molina i la vocal Clara Molina Albero, el Consell Parroquial amb Remigio Beneyto Berenguer, l’Equip de Litúrgia amb Ma Elisa Francès Ribera, els propietaris del Mas del Morer, la família -Giner Pastor- a qui la Junta els esta agraïda per l amabilitat i la gentilesa amb que van rebre tots els assistents ja que ens van obsequiar amb un refrigeri amb el popular herberet. Gracies, igualment, als verins que amb la seu a presencia van donar a l’acte un carisma a entranyable i familiar.

A continuación, ens vam desplaçar a la placa i es va procedir a la recepció oficial protocol·lària de La Relíquia, la qual va ser rebuda amb 21 salves d’honor per autoritats civils i religioses, ciutadans, capitans festers que, amb gran entusiasme, van irrompre amb forts aplaudiments a l’entrada de la Relíquia a L’església. Va presidir la Solemne Missa Major.

A la vesprada les dues Relíquies va ser portades: Processó pels carrers de costum. Es va acabar amb cant de l’himne a Sant Jordi i es va oferir a besar als assistents, com és tradició, la Relíquia de Sant Jordi. Finalitzava així un dia històric per a la Confraria i per al poble de Banyeres de Mariola.

el día 14 de diciembre, amb motiu de l’arribada de la Relíquia de Santa Llúcia, Monsenyor Jua n Segura ens va fer l’honor de visitar la nostra seu. Va firmar al Llibre d’Or de la Confraria i va visitar nostre monument a Sant Jordi.

Després de ser aprovada la seua realització en junta extraordinària convocada per a tal efecte trobem gestionant la realització d’un reliquiari per la segona Relíquia, que ser a col-lo cada en la fornícula de l’altar de Sant Jordi situada davall imatge. La junta en nom de la Confraria de Sant Jordi i del poble de Banyeres, agreix a Monsenyor Vicente Juan i al nostre rector Ricardo haver aconseguit per a Banyeres la segona relíquia del nostre patró Sant Jordi.

Després de les festes d’engany celebrarem les jornades na des Musicals de l’Octavari a San t Jordi en el seu 25 aniversario. Potser no siguen les més importants però sí les més antigues que se celebren a la Comunitat Valenciana. Comptem amb el suport i el patrocini del MI Ajuntament, la Diputació, la Xarxa Musical Valenciana, i la col·laboració de la Parròquia, institucions a les quals aprofitem per a manifestar la nostra gratitud.

BONES FESTES I VITOL AL NOSTRE PATRO SANT JORDI!

descargar documento