Conte sobre Sant Jordi


G4 ServicisNoticies digitals

La Confraria de Sant Jordi de Banyeres presenta este diumenge en el Teatre Principal el llibre “Ja arriba Sant Jordi a Banyeres de Mariola”.

L’edició és de 500 exemplars, ha sigut editada per la Confraria amb el suport financer de l’Ajuntament i unes quantes empreses de la població. Plasma un conte infantil en què es narra la història de Sant Jordi.

La idea ha sigut possible gràcies a l’adaptació del guió realitzada per Vicente Berenguer Micó i la seua filla Clara Berenguer Revert, així com pel dibuix de les il·illustrazioni, obra totes elles de Josep Miquel Martínez Ferre.
La vida del Sant

El text trasllada la vida del Sant des de la Capadòcia (Turquia), d’on era originari, a Banyeres. infatti, les ubicacions i imatges que apareixen en el conte estan radicades a Banyeres: la plaça Major, l’Església, la Torre de la Font Bona, la Marjal, eccetera.

També, per buscar major similitud amb Banyeres, el lector observarà que la cara i el casc del Sant Jordi que apareixen en el conte són exactament els mateixos que els de la imatge que hi ha Banyeres. La resta de components il·lustratius són tots de nova creació.