Confraternita di San Giorgio


Tello Navarro Albero

Un any més la veu de la nostra terra ens anuncia i recorda mitjançant l’olor de les flors dels camps , serres i bancals, que la primavera ha arribat i amb ella el temps de pasqua i el mes d’abril, i que un poble, Banyeres de Mariola, està de festa.
La festa és la forma que tenim els humans de celebrar, expressar i compartir l’agraïment, la joia, l’esperança i moltes altres maneres de sentiments que tenim guardats esperant-la. La festa es caracteritza per tenir almenys aquestes tres dimensions: religioso, la comunitària i la històrica.
La dimensió religiosa ve donada per la fe, és donar gràcies a Déu a qui es considera la font de tot bé i de toda vida.

En segon lloc la comunitat, el poble. És impensable la celebració de la festa en solitari. Ella convoca a la col.lectivitat que es reconcilia i s’enforteix. La seua primera conseqüència és aglutinar, socialitzar i fraternitzar. El que és personal i el que és comunitari s’integren.

La festa i la celebració també convoquen els diversos elements de la natura, en les coordenades d’espai i temps. El temps té un carácter cíclic: una estació, un temps litúrgic i un mes. El caràcter linial introdueix les diverses etapes de l’èsser humà, així com la noció històrica, que en el nostre cas, caldria analitzar, revisar i corregir si es veu convenient alguns dels textes més importants de la nostra festa.
Celebrar la festa suposa capgirar la feina en joc, la culpa en perdó, l’exigència en invitació, el deure en agraïment. En ella es vessa una profussió de música, de paraules, de colors, d`abundancia de menjar, de sorolls, de tratges, de fum, d`experiències i vivències. Es viu la joia de donar i la joia de rebre, no demana ni exigeix res, no treu sinò dóna. En últim terme darrere d`ella hi ha el lliurament d’un mateix. Una festa que quan més la coneixes, encara que té molts amagatalls, més la vols i l’estimes.

Com totes les etapes, quan una s`acaba s`inicia un altra, a aquesta junta li pertoca concloure en acabar les nostres festes. Hem intentat i procurat fer allò que ens havíem proposat: preservar, cuidar i mantenir tot el patrimoni que ens han confiat: carroça, ermita, anda, locals, concerts de l`octavari, vestimenta de les celebracions, el culte i la devoció al nostre patró. Trasllats, ofrena, missa i processó el dia de Sant Jordi. Missa pels difunts en el cementeri i l’octavari per tots els festers, musicisti, malats i pel pobleAquest treball ha sigut possible gràcies a moltes empreses, comerços i persones que no han deixat de col.laborar amb la Confraria així com per tots els membres de la junta.. Agraïr-vos la vostra presència activa, la vostra implicació, col.laboració, generositat, il.lusió i confiança, sense això res d’allò que s’ha fet haguera pogut ser realitat. Gràcies a vosaltres i a tot el poble per la vostra tolerància i benevolència en les meues errades, estigueu segurs que cap ha sigut malintencionada.

Vull reconèixer i agraïr a les persones que fan realitat el que la festa arribe i entre en totes les cases, perquè els nostres majors i malalts mai puguen deixar de veure-la i viure-la com a seua.

Tinc plena confiança i seguretat en els joves i en el futur, vosaltres sou i sereu els anunciadors i pregoners dels valors de la nostra tradició i de la nostra herència. Feu de la festa devoció i devoció de la festa.

Faig memòria i tinc un record molt especial en els banyerins i banyerines que malauradament ja no poden gaudir de la festa entre nosaltres, elles ens han deixat i ens queda la seua espenta, estima i testimoni pel nostre patró.

Done les gràcies a l’Alcalde i Corporació Municipal, a l’Alcalde i president de la Comissió de Festes, als comissionats, als presidents i presidentes de les filaes, a les seues juntes, als capitans i bandereres. A la presidenta dels Moros Vells i a la seua junta i festers així com al president, junta i músics de la Societat Musical, per la seua nova bandera. Al president, junta i musics de l’Agru-pació Musical la Nova, donar-vos la enhorabona i felicitar-vos pel vostre 10é aniversari. A la coral Mariola, a les colles de tabals i xirimiters el Braçal i Ressons. Als sargents, als festers i festeres, als musics, a les persones que treballen per la festa dins o fora d’ella, als membres de la Confraria, a la nova junta i al seu president. A tot el veïnat i als qui ens visitaran aquest dies, vos desitge unes festes plenes de joia i d’harmonia. Animar-vos a que participeu en tots i cadascun dels actes aportant el millor que som.

Que el cavaller de la Pau guie i protegisca a totes les famílies i que gaudim d’una autèntica convivència de tot un poble que treballa per un futur d`esperança i concòrdia.
Vitol Patrono San Giorgio!

Presidente
Tello Navarro Albero
Vice-president
Pepe Martínez Sempere
tesoriere
Jordi Silvestre Beneyto
segretario
Octavio García Sempere
Vice-secretari
Luis Miguel Belda Mora
Assesor Religiós
Ricardo Diaz de Rabago e Verdeguer
vocals
José Aledo Casanova
Pepe Belda Bodí
Antonio Beneyto Pascual
Joaquín Tomás Moncho
Antonio Almendros Reche
Jesús Barceló Belda
Carlos Sempere Francés
Ismael Ribera Barceló
Agustín Navalón Verdejo
José Antonio Ibáñez Cruz
José Joaquín Ballester Belda
Cipriano Molina Belda
Juan José Vañó Ferre
Antonio Ferre Revert
Jesús Vañó Silvestre
Antoni Sanjuán i Francés
Josep Sempere i Castelló
Mª Dolores Beneyto Ferre
Jami Blanes Verdú
José Vicente Escribano Martínez
Antonio Arroyo Elías
Antonio Terol Figuérez
Félix Martínez Belda
Adel Berenguer Santonja
Mª Dolores Sanoguera Gisbert
José Antonio Sanjuán Terol
Juan José Serrano García
Pedro Juan Ribera Castelló

Scarica il documento