Confraria de Sant Jordi


Confraria de Sant Jordi

Un temps, un poble, un patró: Abril, Banyeres de Mariola, Sant Jordi, tres paraules plenes de sentiment, emotivitat i de significat per a tots el banyerins/es, i que tenen un lligam en comú: La Festa.

La commemoració de la festa al nostre patró no podia tenir altre marc cronològic més adequat que el temps de Pasqua. Cada primavera, enguany en abril, al començar el diumenge per Excel•lència en el qual es proclama el pas de la mort a la vida (això vol dir Pasqua), amb la concentració al voltant del foc, la vigília pasqual, processó de l’encontre, foc, la música al carrer, volteig de campanes anunciant el dia de Glòria, en aquest moment s’obrin de bat a bat les portes de la Mariola a l’inici de les festes de Moros i Cristians.

És el temps de festa, temps per deixar parlar el cos i la imaginació, temps de rencontre, de donar a conèixer sentiments i alegries, de recordar, viure i mantindre les tradicions
.
Tradicions, fe i llegat de persones que amb la seua aportació han anat vivint, transmitint, fent i construint la historia del nostre poble. Elles amb el seu passat han fet realitat el present.

La Festa és una realitat plural, integradora i àmpliament compartida per tots. És una experiència única, un acte creador irrepetible, una cultura, un projecte renovador que es dissenya i construeix de nou cada any.

Perquè tradició i herència no són sinònims d’immobilisme. No hem de tenir por als canvis, encara que és essencial guardar l’equilibri entre la diversió personal i la fidelitat als nostres arrels.

Així volem i estimem la Festa, i més encara, la necessitem.
La Junta de la Confraria desitja a l’Alcaldessa i Regidors, a l’Alcalde i Presidenta de la Comissió de Festes, Comissionats, als músiques i filaes, a les seues juntes, a tots els festers, als músics, a la Coral Mariola, a la TVB, i aquest any especialment al grup de xirimiters i tabals ‘El Braçal’ pel 10º Aniversari fundacional, a la filà dels Estudiants perquè tenen damunt el Centenari, cent anys de fer festa amb el seu “bon humor”. També a tots els membres de la Confraria perquè rememorarem el 225 aniversari de l’arribada de la primera Relíquia a Banyeres, als que vénen de fora a compartir i a visitar-nos aquests dies, i a tots els veïns i veïnes. Vos demanem que eixampleu les nostres cases, masets, seus i els nostres cors a la Festa i al nostre patró, i que passeu unes bones festes.

Volem tot el millor, un any, unes celebracions i unes festes que rebenten d’il•lusió, de joia, de pau, d’unió i harmonia en totes les persones que hi representeu, i vos agraïm el vostre esforç i compromís que heu assolit i que gràcies a ell, podem fer possible entre tots el miracle de la Nostra Festa.

La Junta es reafirma en guiar tot el seu afany, ànim i treball en complir l’herència, la promesa i el testimoni dels nostres avantpassats, de vetlar i mantenir viu i ferm el culte i la devoció: que per abril, en Banyeres de Mariola es cèlebre la Festa en honor a Sant Jordi, el nostre patró.

Descarregar document