Confraria de Sant Jordi


Confraria de Sant Jordi

La Junta directiva

Passats els dies de festes de Sant Jordi, com és tradicional en la confraria de Sant Jordi, es va produir el canvi en la Junta directiva, amb la particularitat que enguany es produïa de conformitat amb els nous Estatuts recentment aprovats.

La primera tasca que ha desenvolupat la Junta ha sigut la commemoració del 75 aniversari de la proclamació canònica del patronatge de sant Jordi. Per tal motiu, va tindre lloc un acte commemoratiu al Morer, en el qual es va llegir l’acta de l’acord municipal de sol•licitud de la dita proclamació i diverses oracions. Al final de l’acte, va arrancar des d’allí la processó, que va tindre un recorregut excepcional, discorrent pels carrers Relíquia de Sant Jordi, Sant Pere, la Creu, plaça de l’Ajuntament, plaça Major i Sant Jordi, acabant en l’ermita de sant Jordi, on va participar en la mateixa, a més de la reliquia, la imatge del sant.

El martiri de sant Jordi va tindre lloc el 23 d’abril de l’any 303, per la qual cosa, enguany celebrarem el 1.700 aniversari que, a més, va coincidir amb el 75 aniversari de la fundació de la Confraria de San Jordi, obra del recordat sacerdot banyerí el senyor Emilio Berenguer Ribera, els mèrits del qual apareixen més destacats en l’apartat de “Banyeruts amb nom propi” d’esta revista programa de festes.

Comissió d’obres del monument de Sant Jordi

Jordi Joan Francès Albero

Una Junta directiva nova ha pres el testimoni i ens convida a la Junta anterior a continuar com a comissió d’obres fins a la inauguració del monument de sant Jordi. Quan es publiquen aquestes línies, el projecte serà una realitat que formarà part de l’entorn del castell i recuperarà l’espai de l’antiga ermita del Conjurador. Ha estat un projecte de tots i han participat en el seu finançament l’Ajuntament de Banyeres, la Confraria de Sant Jordi, les institucions i tot el poble en general. Amb les donacions de tots l’han fet possible. Des d’ací, els donem les gràcies pel seu esforç i suport.

Ens trobem davant d’un punt nou de referència en la nostra població i, com hem dit al principi, és un any on convergeixen moltes commemoracions i esdeveniments importants per a la nostra comunitat. Aquesta no és fruit de la casualitat, som un poble respectuós amb les tradicions i que camina amb pas ferm cap a un futur de col•laboració entre les institucions. Aquest projecte integra la idea de l’autor de l’escultura Manolo Boix: “La verticalitat és la força”. L’arquitecte Paco Picó ha fet que recuperem un lloc emblemàtic i un conjunt urbanístic per al gaudiment de tots els banyerins i de tots els qui ho visiten. Des de la comissió que hi ha gestionat aquest projecte comú, us volem desitjar unes festes entranyables en convivència amb la vostra família.

Descarregar document