Aprovació de la sol.licitud BIC de l’acte del Cementeri


Banyeres Digital

El ple de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha aprovat per unanimitat en la sessió ordinària corresponent al mes de setembre la sol·licitud davant la Conselleria de Cultura i Esport per a la declaració com Bé d’Interés Cultural (BIC) de l’acte del cementeri que se celebra cada 25 d’abril en l’últim dia de les festes patronals.

Els tres partits polítics presents en el consistori han vingut a coincidir en la singularitat de l’acte que distingix a les festes locals de la resta de poblacions que també celebren festes de moros i cristians, pel que no ha existit inconvenient algun per a sumar-se a la sol·licitud que també han subscrit la totalitat de les 10 “filaes” participants en les festes, junt a 63 institucions i associacions locals d’índole cultural, esportiva i festiva.
A més de les adhesions ressenyades, la sol·licitud s’acompanyarà amb un estudi històric realitzat per l’Associació Cultural Font Bona, un informe del cronista de festes, un altre de la Comissió de Festes detallant la naturalesa de l’acte en si, el corresponent de la Confraria de St. Jordi que adjunta una còpia de l’acta datada en 1967, any en què va començar a celebrar-se la missa en el recinte i, finalment, una selecció de 20 fotografies què s’arrepleguen moments variats de la celebració a través del temps.

Segons Vicente Terol, president de la Comissió de Festes, “la documentació aportada ha de ser suficient per a que els dirigents de Cultura es mostren receptius per a l’aprovació de la declaració BIC com és el desig de tots els banyerins”.