Dos somnis


Capitans dels Cristians

Quan la primavera surt al camp, el fred ens deixa una mica i els ametlers floreixen acompanyats de les pluges d’abril.
Allà en un mas “LA RIOJANA” començà a hi haure vida a les primeres hores de l’alba. És el tio Toni que s’alça acompanyat per la seva dona Virginia.
Toni, vestit de fester amb tot l’orgull i el cor ple de joia puja al poble per emprendre de nou la festa amb l’esquadra del tio Micalet.
La seva fe al patró es va veure realitzada quan fa vora cinquanta anys, va agafar la capitania dels Cristians. Però els anys passaren i Toni començà a deixar de sortir per qüestions de malaltia.
L’any 1960 va veure realitzat el seu primer somni, quan un dels seus cinc néts (el primer s’encallà) va entrar a formar part de la comparsa. La seva joventut tornava a florir acompanyant el seu nét; acudia a tot el que podia, transmetent-li el seu esperit fester.
Avui, nosaltres volem realitzar l’altre somni revelat per la seva dona a una de les tres filles en els últims anys de la seva vida: agafar altra vegada la capitania dels Cristians.
És per açò el motiu d’aquestes lletres. Des d’ací donem gràcies als nostres avantpassats que any darrere any han fer possible que perduren les nostres festes.
El sentiment i esperit fester ens fa que pertanyent diverses comparses, cerquem la manifestació d’eixa fe en el patró en una sola comparsa.
Esperem que cada vegada el sentiment de la fe en Sant Jordi, expressat en la festa, perdure per sempre i que les generacions venidores vixquen com nosaltres eixa festa, punt d’unió de tot un poble.
Desitgem que es faça realitat allò que diu la cançó.

“… festes de companyerisme,
festes en comunitat,
d’unió entre rics i pobres
d’unió entre xics i grans…”

¡VÍTOL AL PATRÓ SANT JORDI!

Descarregar document