Arturo Pablo Ros Murgadas serà el Predicador del Dia de Sant Jordi de 2017

Monsenyor Arturo Pablo Ros Murgadas va nàixer a Vinalesa, província de València, el 10 de juny de 1964 al si d’una família de tradició catòlica romana. El seu avi va ser el beat màrtir Arturo Ros Montalt , que va ser executat en un forn de calç, durant la Guerra Civil Espanyola per pertànyer a Acció Catòlica; i el seu oncle Honorato Ros és sacerdot. Quan era jove va cursar els seus estudis en el Col•legi Sant Jaume Apòstol de Montcada.

Anys després, i haver treballat durant un llarg període en la banca, va descobrir la seua vertadera vocació: el sacerdoci i açò li va portar a entrar al Seminari Major de València. Al mateix temps, en 1987 va realitzar cursos de Filosofia i Teologia en la Facultat de Teologia «Sant Vicent Ferrer», que va acabar en 1993. Sent ordenat sacerdot el dia 29 de juny d’aquell mateix per a l’arxidiòcesi de València, pel llavors arquebisbe metropolità monsenyor Agustín García-Gasco Vicente.

Va iniciar el seu ministeri pastoral, com a sacerdot en la parròquia de l’Asunción de La nostra Senyora de Torrent. Posteriorment i de 1996 fins al 2000 va ser rector de Sant Vicent Ferrer i de La nostra Senyora de la Bona Guia de la ciutat de València.

A més ha sigut assistent-consiliari diocesà del Moviment Cursets de Cristiandat (MCC) i al mateix temps entre 1998 i 2003 va ser membre del Consell de Sacerdots i entre el 2000 i 2005 va ser superior del Seminari Major en el que havia estudiat. Un any més tard, en 2006 va passar a ser pastor de Requena i de les seues diverses pedanies i des de 2010 en ser confiat per l’arquebisbe Carlos Osoro Sierra, va ser nomenat com a Vicari Episcopal de la Vicaria Territorial V (Llíria, Requena, Ademús), així com membre del Consell Presbiteral en l’arxidiòcesi valenciana.

El 27 de juny de 2016, la Santa Seu va anunciar públicament el seu nomenament pel papa Francisco com a bisbe auxiliar de València i bisbe titular de l’antiga Seu de Ursona (“Osuna, Ursonen (sis)–Espanya-, que tenia com a metropolitana a la Archidiócesis de Sevilla”). Amb aquest nomenament es converteix en el segon bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi valenciana.

La seua consagració episcopal va tenir lloc el dissabte 3 de setembre, en la Catedral de Santa María de València, en una eucaristia presidida pel cardenal-arquebisbe metropolità i principal celebrant a monsenyor Antonio Cañizares i pels co-celebrants, l’arquebisbe de Madrid, monsenyor Carlos Osoro i el també auxiliar en la seu valenciana, monsenyor Esteban Escudero Torres. Com a lema per desenvolupar la seua tasca en en esta nova etapa com a bisbe auxiliar de València ha escollit la frase: “Properate ad veniam offerre” es a dir: “Apresseu-vos a perdonar”.

Cal destacar que dins de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha sigut designat com a nou membre de la Comissió Episcopal de Apostolat Seglar, a la que es va incorporar en el mes de novembre de 2016.