Ante Martyrium, marxa lenta composada per Banjamín Francés Luna i donada a la Confraria de Sant Jordi

 

El compositor Benjamín Francés Luna dona aquesta marxa lenta a la Confraria de Sant Jordi de Banyeres de Mariola. Es basa en una curta melodia medieval extreta de la litúrgia comuna dels apòstols màrtirs. A manera de fantasia, es pot dividir en tres parts: La primera evoca meditacions i pensaments. La segona i la tercera intenten reflectir la preparació per al martiri, l’acollida en el Paradís, i el moment de Glòria quan s’asseu a la dreta del Pare.

El 12 d’abril a la Seu de la Confraria de Sant Jordi la presidenta feia entrega d’un exemplar de la composició a Bejamín Francés Luna, a la Parròquia Mare de Déu de la Misericòrdia, a la Comissió de Festes de Sant Jordi, als presidents i presidentes de les filades i les entitats musicals.

Està prevista l’estrena, el 21 d’abril a les 19:00 h a l’Ermita de Sant Jordi, abans de començar la Processó del Trasllat. Aquesta serà interpretada per les dues entitats musicals locals, la Societat Musical Banyeres de Mariola i l’Agrupació Musical “La Nova”, sota la batuta d’Enrique Alborch Tarrasó.

A Banjamín Francés Luna li manifestem el nostre sentiment de gratitud per compondre aquesta marxa lenta dedicada al nostre Patró Sant Jordi Màrtir.